Miért van az, hogy a diákok nem boldogulnak a
pontszámítással kalkulátor nélkül?
Figyelt kérdés
2010. júl. 28. 21:49
1/7 anonim válasza:
Gondolom mert nem mondták el a suliban, hogy kell kiszámolni a pontokat. Mondjuk ha tudnák tényleg nem lenne nagy ördöngösség. De tényleg sokszor találkoztam olyan diákokkal, akiknek semmi tájékoztatást nem adnak az iskolában.
2010. júl. 28. 21:51
2/7 anonim válasza:
Én is csak érettségi után jöttem rá, hogy mi alapján számolják a pontokat, miután a kalkulátorral kiszámoltam.
A suliban nem foglalkoztak ezzel, azt mondták, van egy csomó kalkulátor, keressek egyet és számoljam ki.
2010. júl. 28. 21:56
3/7 anonim válasza:
Nekem úgy nézett ki ez az egész, hogy felmentem a felvi.hu -ra, elolvastam a pontszámítás menetét. Majd megnéztem több honlapot is, és ennyi. Számolgattam, és megértettem, hogy hogyan működik ez az egész. Én sohasem kalkulátoroztam.
Amúgy a legtöbb oldalon le sincs írva a duplázós módszert, azt én is csak jóval az érettségi előtt tudtam meg...
2010. júl. 28. 22:00
4/7 anonim válasza:
lehet, hogy nem mondják el mindenkinek az iskolában (amit elég nagy hibának tartok), de annyi helyen le van írva érthetően, hogy igazán vehetné a fáradságot az, aki szeretne felvételizni, hogy megnézi
sztem nem okozhat gondot a pontok kiszámítása annak, aki felsőoktatásba készül
amennyiben mégis..na, ő gondolja át még egyszer a dolgot...
2010. júl. 28. 22:17
5/7 anonim válasza:
Aki már érettnek tartja magát, hogy 1-2 év múlva felvételizzen, annak kellene lenni annyi tudásának, hogy megkeresi az interneten (felvi.hu, mert az a hivatalos), ha egyszer már a suliban nem mondják el. Nekünk hibásan mondta az osztályfőnökünk 11. elején, ki is javítottuk, nehogy rossz információk terjedjenek el. Matekból a legtöbb gyerek még arra sem képes, hogy százalékot számoljon, sajnos náluk már az is nagy fegyvertény, hogy a pontjaikat ki tudják számolni.
2010. júl. 28. 22:59
6/7 anonim válasza:
Nem tudom, de örülök neki, hogy ilyen élhetetlen lesz a "konkurencia" az egyetemen... :P
2010. júl. 29. 04:02
7/7 anonim válasza:
04:02, minek örülsz? Hogy lesznek körülötted, akik lehúzzák az oktatás színvonalát, és ettől te is kevesebbet tudsz tanulni? Neked az a boldogság, ha vakok között te lehetsz a félszemű? Ha nekem választási lehetőségem lenne, én inkább a nálam okosabbak között akarnék tanulni, akik engem is húznak, és biztosítják a magas színvonalat. Inkább vagyok húszpontos emberek között 16, mint tízpontosok kozott 12...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!