Lehet-e olyan tantárgyból érettségizni ami szerepel az érettségi tantárgyak között, de nem tanítják az iskolában?
Ahogy a kettes mondja Ha már nem vagy tanulóviszonyban, és van érettségi bizonyítvány of, bármiből leérettségizhetsz pluszban.
Ha.még tanulsz, akkor csak olyan tárgyból, amit az adott suliban tanítanak. Van egy kiskapu: meg kell szervezni egy olyan sulival, ahol tanítják, és oda kell járni órákra is, vagy fakultációra abból a tárgyból.
Tehát hogyha valaki nappali tagozatos akkor csak olyan tantárgyakból érettségizhet amit az iskola tanít, de mondjuk a következő évben elmehet érettségizni olyan tantárgyból is amit iskolai keretek között sosem tanult.
Mi van azzal aki estire/levelezőre jár? Az nem olyan jogviszony mint a nappali.
Nappali csak olyanból érettségizhetsz amit legalább 2 évig tanultál. Legalábbis én úgy tudom...
Viszont kiskapu a következő:
Én anno le akartam érettségizni egészségügyi alapismeretekből. Beballagtam abba a suliba, és vendégtanulói jogviszonyom lett (volna) így abban a suliban is látogathattam volna órákat stb. Sajnos ekkor hozták be a nyári gyakorlatot (😡) és egy nyári szünet alatt visszamenőleg összegyült heteket nem tudtam volna megcsinálni. Így nem jött be :( persze ez már csak akkor derült ki amik megvettem 40000 ft-ért az összes szükséges tankönyvet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!