Újra érettségizők! Ti már kaptatok értesítest, hogy hova/ melyik suliba kell majd mennetek érettségizni?
Én még nem (bár tudom a jelenlegi helyzet miatt az se biztos ,hogy megtartják).
Én emeltezni szeretnék egy tárgyból.
"A kormány teljesen jogellenesen jár el amúgy, már a múlt héten szerződést kellett volna kötnie a tanárokkal, akik érettségiztetnek (erre jogszabály van)"
De az ugye megvan, hogy jelenleg különleges jogrend van, amikor fel lehet függeszteni bizonyos jogszabályokat?
Köszönöm a válaszokat, akkor megnyugodtam. Kicsit féltem ,hogy valamit elcsesztem a jelentkezésnél/tuti ,hogy elmarad, de akkor ezekszerint más években is így szokott lenni!
Ment a zöld kéz.
Tévedsz. Hivatkozol egy jogszabályra, amit nem is ismersz. Olvasd el.
Az érettségiztető tanároknak két héttel a vizsgaidőszak kezdete (azaz május 4.) előtt kell kiadni a megbízást. Magának a szerződéskötésnek az időpontjáról nem szól a jogszabály. Ezt más évben sem szokták elkapkodni, olyan házon belüli bürokrácia van.
Eddig tehát jogsértés nem történt, csak a kormány legalább szerdáig bizonytalanságban tart mindenkit.
Annak van igaza, aki azt mondja, hogy behívókat ilyenkor még más években sem szoktak kiküldeni. De amíg a kormány nem dönt, értelemszerűen nem is küldhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!