Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Más is van most olyan helyzetb...

Más is van most olyan helyzetben, hogy idős hozzátartozókkal él, és így megy érettségizni?

Figyelt kérdés

Anyukám és apukám is idősek. Tudom hogy azt mondták lesz kesztyű meg maszk, de én ettől függetlenül félek hogy elkapom (plusz tömegközlekedéssel megyek majd be suliba), és átadom nekik. Ugye ha most megírom, akkor lesz esélyem javítani (szóbeli formájában, amit csak akkor csinálnak, ha 13-24 pont között vagy), és azzal ki vagyok segítve, mert össze tudom szedni a kettest. Viszont ha októberben megyek, akkor egyrészt az OKJ évem forog kockán, másrészt arról nem tudok, hogy akkor is lehet-e javítani szóbelivel. Ha nem, és elrontom, akkor búcsút mondhatok az ötödévemnek, és vesztek egy évet, amit természetesen nem szeretnék. Ezért most nem tudom, hogy kockáztassak, hogy megcsinálom májusban, és tudni fogok javítani, de van esély rá hogy elkapom a vírust, vagy inkább írjam októberben, kockáztatva azt, hogy ki kell hagynom egy évet ha nem sikerül.

Van aki hasonló helyzetben van? Nektek mi a véleményetek erről? :(

2020. ápr. 21. 11:26
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos a kormány nem a diákok és a szüleik, hozzátartozóik érdekeit nézi, hanem csak vagdalkozik, igazából fejetlenül. Az lett volna a helyes lépés, ha a szóbeli időpontjára teszik az érettségit, ha már úgyis csak írásbeliket tartanak.

Ha megfigyelted, a kormány, azaz orbán, hiszen a jelen helyzetben jogilag az ő felelőssége minden döntés mindig áthárítja a felelősséget! A távoktatással a tanárokra, az érettségivel a diákokra. Szétteszik a kezüket, hogy mi segítünk, de ennyi.

Erre emlékezz majd, mármint, hogy milyen helyzetbe hoztak, a 22-es választásokon. Nagyon sok diák emlékezni fog erre a szívatásra, amit a kormány velük csinál és sok szülő is.

2020. ápr. 21. 11:45
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem is idősek a szüleim, ráadásul mindketten krónikus betegek. Én a helyedben még májusban nekifutnék az érettséginek, ugyanis mivel tartasz a vírustól, valószínüleg óvatosabb is leszel. Maszkot vegyél fel, igaz, nem sokat véd, ezt inkább mások érdekében tedd. Ha hazamész, izoláld el magad a szüleidtől lehetőleg 2 hétre. Én is úgyanezt fogom tenni. Amikor hazaértél, mosd ki a ruháidat, a hajadat. A cipődet, táskádat tedd ki a szabadba (udvar/erkély). Otthon mindenképp hordj maszkot. Utoljára te menj fürdeni, majd hipózd ki a helyiséget. A kilincsekhez próbálj könyökkel nyúlni, ne a tenyereddel, s lehetőleg gyakran fertőtlenítsd. Enni is utoljára menj ki. Ennyi jut eszembe, ez a legtöbb, amit tehetsz. Sok sikert!

2020. ápr. 23. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy 3 órát kell együtt ülnöd egy teremben a társaiddal, közös kilincset használtok, közös wc-t stb... ha egy fertőzött, az összes az lesz ennyi idő alatt! Teljesen érthetetlen amit a kormány csinál.

Elvileg jövő hét végén tetőzik a vírus, erre kinyittatják az edzőtermeket és a nyuggerek még több szabadságot kapnak? Újraindítják a gyárakat? Pont, amikor a diákok is az utcán lesznek? Nem kicsit gyanús így ez az egész karanténosdi, meg járványosdi!

2020. ápr. 23. 11:40
 4/4 A kérdező kommentje:
#2 köszönöm a tippeket! :)
2020. ápr. 23. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!