Tanárnak joga van azt mondani hogy „ajándékba“ kapjuk az érettségit idén?
Már miért kapnánk ajándékba?
Ajándékba akkor kapnánk ha a kezébe kapna mindenki egy érettségit vizsga nélkül.(volt erről is szó, van ahol ez történt ld Hollandia)
De nem ez a helyzet.
"pedig pár éve én is nagyon örültem volna, ha nincs szóbeli vizsgánk. "
Mondjuk én meg fordítva vagyok a nyelvvizsga írásbeli harmadszorra lett meg, a szóbeli meg elsőre max pontszámmal.
Beszélni azt tudok. Én épp örültem volna a szóbelinek, én az írást passzoltam volna le.
Joga van a véleményéhez, mivel úgy tudom szólásszabadság van.
Egyébként egy érettségi előtt állónak már tudnia kell különbséget tenni a tények közlése és a képletesen mondott dolgok között!
Másrészt Hollandiában sem csak úgy adják, hanem az év közben elért eredményeket veszik figyelembe és az kerül az úgymond "érettségibe", azaz a középiskolai záróbizonyítványba. Aki ott év közben gyengén muzsikált, az bizony ott is megbukik.
Nem, valóban nem ajándékba kapjuk. De viszont betekintést nyerünk a valódi érettségbe. Mert rálátunk a helyzet valóságára, még azzal is, hogy másfél hónapnyi nem találkozás után se tudunk majd bandázni, csak másfél méterről köszönni.
Olvasd el ezt a cikket, elég jónak tartom:
", még azzal is, hogy másfél hónapnyi nem találkozás után se tudunk majd bandázni, "
Pfff. bandázni? Akkor lássam az osztálytársaimat amikor a hátam közepét.
A bunkó tanár az bármit mondhat, és mond is.
Joga van hozzá, ugye szólásszabadság van, ahogy itt írták.
Viszont nem tilos diákként visszaszövegelni neki valahonnan az osztályból.
Én minimum elküldeném ezért a k. anyjába.
36/F
"Én minimum elküldeném ezért a k. anyjába."
Hát volt olyan (nem én) aki visszaírt neki hogy aki nem is érettségiztet az kussoljon. (szó szerint így)
még az se világos hogy aki visszaírt az diák-e vagy egyik szülő volt
én nem írok vissza minek írnék annyit nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!