Ha igényeltem a jelentkezési lapomon diákigazolványt, és a csekket is befizettem, akkor mikor kapom meg a diákigazolványom?
Figyelt kérdés
Kipostázzák majd, vagy ott a suliban kapom kézhez? Még egy kérdés..Pesten fogok tovább tanulni.. Ha nem kapom meg szeptemberig a diákit, akkor jó lesz a bkv bérlethez a középiskolás diákim is? Azt olvastam, hogy október 31-ig elvileg érvényes.2010. júl. 28. 10:59
1/19 anonim válasza:
Igen, október 31-ig érvényes az előző, tehát jó lesz. A kérdés első része engem is érdekel.
2/19 anonim válasza:
okt 31-ig jó a régi.
valószínűleg a suliban kapod majd meg a diákot, nálunk ott adták oda szept vége felé. és a matricát is csak akkor ragasztják rá, mikor érte mész a tanulmányi osztályra. minden félévben kapsz majd matricát.
3/19 anonim válasza:
a diakot szemelyesen kell majd atvenned a suliban szept.közepe vege fele. a regi diakod valoban ervenyes oktober vegeig.
4/19 anonim válasza:
Igen, a diákigazolványt az egyetemen fogod megkapni, és a jelenlegid is érvényes október 31.-ig. Arra viszont figyelj, hogy ha nem érkezik meg a többiekével egy időben, akkor sürgősen érdeklődj utána, mert előfordul, hogy elkeveredik, vagy egy-egy darabot elfelejtenek leküldeni, velem is ez volt, és majdnem ideigleneset kellett igényelnem, ami nálunk nincs ingyen.
5/19 anonim válasza:
Az jó, ha érvényes a diákom október végéig, de én egy teljesen másik városba fogok járni, ahová ugye diákom nem érvényes. Vagyis bérletet nem vehetek, hanem csak jegyet. Napi szinten ez nagyon drága...
6/19 anonim válasza:
utolsónak: nem értem, miért ne lenne érvényes a diákod más városban?? hogy érted ezt, hogy nem érvényes?
7/19 anonim válasza:
A diákigazolvány országosan érvényes. Bérletet ugyanúgy vehetsz vele.
8/19 anonim válasza:
az utolsóra reagálva: csak nappalis hallgatók vehetnek diákkal akárhova diákjegyet, levelezősök csak a suli és az lakóhelyük útvonalára, bérletet pedig mindenkinek csak erre az útra adnak. És igen, aki más városba megy, mint ahol a középiskolája volt, az vehet bérletet? Szerintem érdemes felhívni az ügyfélszolgálatokat...
9/19 anonim válasza:
Igen, vehetsz más városban is diákbérletet. Pár hete voltam Pécsen, simán vettem helyijáratos diákbérletet, pedig nem ott tanulok. A diák, az diák. Csak távolsági, helyközi bérletekre érvényes a lakóhely és suli közötti dolog.
10/19 anonim válasza:
Nekem nem adták ki a bérletet.
Középsulis diákom van, most megyek egyetemre egy másik városba. Csak a lakóhelyem és a város között vehetek bérletet. Hiába erősködtem, nekem nem adta ki, el is kérte a diákomat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!