Melyik költőnek érdemes ismerni az életrajzát érettségire?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 17. 19:21
1/1 anonim válasza:
Gyakorlatilag mindegyiknek. Legalábbis annyit érdemes megjegyezni, hogy ki melyik korszakban élt és így mi volt hatással az ő költészetére. Persze ehhez ismerned kell az egyes korszakok jellemzőit is.
Ne kezd el bemagolni, hogy Ady ekkor meg ekkor járt iskolába vagy egyéb felesleges évszámokat, de tudd behatárolni, hogy mikor élt. Ez sokat segíthet.
Én nem készültem a magyar érettségire konkrétan csak tisztában voltam azokkal amiket az előbb leírtam. 96%-os lett a magyarom:) sok sikert neked is!
Ha van rá szükséged tudok küldeni néhány anyagot, amit én az utolsó napokban olvasgattam. Írj bátran privátban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!