Szerintetek az alatt az idő alatt amikor nem járunk iskolába a vírus miatt plusz nyár alatt a diákok nem fognak drasztikus módon kiesni a tanulásból, tudásból vagy felejteni?
Figyelt kérdés
Nyilván valószínüleg igen, ez nem kérdés, de szerintetek mennyire? Azt is tudom hogy mindenki kiesik nem csak én és mindenkinek rossz lesz, valószínűleg a tanárok is tekintettel lesznek erre. De félek kissé, mert nem azonos a digitális oktatás minősége különböző iskolákban és az én iskolám mondhatni elég keveset váró stb. Továbbá vannak tantárgyak amikre nagyon keveset tanulok (ezek azok amik nem kellenek nekem, 8.-os vagyok és tudom hogy milyen szakkal megyek tovább), amivel nem lenne baj Finnországban pl., de sajnos a magyar oktatásban minden hülyeséget és SZÁMODRA felesleges dolgot kell tanulni, szóval ha szaktudásban nem is, de úgy a suliban póruljárhatok. Nem vagyok egy szorgalmas ember szerintem, ha szükségtelen dolgokról van szó, ezért tudom hogy úgysem fogok tanulni abból amiből nem akarok.2020. ápr. 12. 15:27
1/4 anonim válasza:
De. Illetve ezt a tudást, amit most kellene, nem fogják tudni elsajátítani, elmélyíteni.
Ami alsó tagozatban lesz tragikus.
2/4 chtt válasza:
Szerintem semmi baj sincs itt az oktatással. Erre te vagy az egyik legjobb példa. Hisz nyolcadikos vagy (14 év körüli), és mindössze nyolc év alatt mégis sikerült oly mértékű tudást, széles látókört és élettapasztalatot beléd csepegtetni, hogy pontosan tudod a 'magyar oktatásban minden hülyeséget és SZÁMODRA (de nem számomra!:) felesleges dolgot kell tanulni'. Nem hiszem, hogy van még egy ország, amelyik nyolcadikra ilyen sokoldalú, bölcs ifjakat tudna nevelni. (Vagy csak szajkózod a divatos demagóg dumákat, amelyek elárasztják a hálót?)
3/4 anonim válasza:
Csak vigyázz, hogy ne bukj. Akkor továbbmehetsz adott szakra.
4/4 anonim válasza:
Kisgyerekeknél ez még lehet egy valós félelem, de személy szerint én azt gondolom, hogy idősebbeknél már nem olyan releváns ez. Én emlékszem, hogy kb. minden nyári szünet után "úristen nem tudok semmit, mindent elfelejtettem" érzéssel kezdtem meg az új tanévet és végül semmi probléma nem adódott belőle, minden ment ugyanúgy. Az érettségit követően pedig kihagytam egy évet és csak utána kezdtem meg az egyetemet. Ugyanúgy megvolt ez az érzés és tartottam tőle, hogy nehéz lesz visszaszokni és kiestem a tanulásból, de semmi problémám nem volt vele ugyanúgy. Ehhez képest azért lehet silányabb a digitális oktatás minősége, de mégis van. Szerintem nem lesz nagy gond, ha valaki komolyan veszi és megteszi, amit meg tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!