Csak engem idegesít ilyen szinten, hogy nincs döntés az érettségivel kapcsolatban?
Egyszerűen nehezebb koncentrálni így a tanulásra is, folyamatosan azt lessük többen, hogy mikor jelentenek be végre valamit ezzel kapcsolatban. Tudom, hogy ez a döntéshozóknak is nehéz helyzet, de ez a fajta bizonytalanság amiben vagyunk mi érettségi előtt állók nagyon rossz, én legalábbis nehezen viselem.
Ti hogy vagytok vele?
Biztos nekem nem jó a szövegértésem, de ez nekem nem tűnik még készpénznek. Mindenesetre elég hlye egy helyzet. Szerintem a legkézenfekvőbb megoldás az lenne, ha nyárra tolnák át az érettségit. Az írásbelinél még nem lenne olyan nagy probléma a meleg, mert délelőtt lemegy az írásbeli, csak az utolsó fél-egy órára lenne meleg. A szóbelinél már zavaróbb lenne, ugyanis lehet valaki pont délben kerülne be a terembe (mikor már bőven meleg van) és 3-4 óra fele kerül ki onnan, csaknem megsül a gyerek.
Akik idén tennének előrehozott érettségit, az ez a rendelet kicseszés lennem, ert nem tehetné meg, hiszen jövőre valószínűleg "normálisan" zajlana le az egész, másoknak 2 részből állna az érettségi, nekik meg egyből,de akik tavaly érettségiztek azoknak is 2 részből állt, nem egyből.
Én tavaly érettségiztem, ha akkor is csak írásbeli lett volna, akkor 2 tárgyból sokkal rosszabb lett volna az eredményem, míg egyből jobb lett volna. A szóbeli is sokat dob az érettségin.
A megajánlott jegyek meg a legrosszabb ötlet lenne. Nem tükrözik azt a tudást, amit az érettségi ad. Ugyanis nálunk a "kitűnő" leányka a középmezőnyben végzett az érettségi jegyek tekintetében, míg másik osztálytársam és én, akiknek az évvégi bizonyítványunkban volt pár négyes sokkal jobb lett az érettségi bizink, mert mi sosem nyaliztunk a tanároknak évvégén a jobb jegyekért, ő meg besírta magának. Na, ez mennyire lenne fair másokkal szemben?
Tudom utolsó, én is írásban teljesítek jobban, mégis jól jött a szóbeli. Töriből 71 pontom lett írásbelin, maxos felelet kellett, szerencsére kihúztam Mátyás királyt, a feleletem 80%-a érdekesség volt róla és sikerült 50 pontot felelnem. Igag, a tanárunk jó fej, jól is tanított, segített is volna, ha megakadok. Magyarom gyászos 54 pont lett, szóbelin 39 pontot szereztem, a magyartól féltem is, mert a verselemzésem gyászos, szerencsém volt, hogy Radnótit és József Attilát adtak. Németből előrehozottat tettem, ott az írásbelim jobb volt, mint a szóbeli, az infóm írásbelin és szóbelin is ugyanolyan lett. Emelt bioszon az írásbeli eredménye jobb lett volna, ott a szóbelit szúrtam el.
Nagyon gyér egy helyzet, de hogy ne "általánosítsak" van olyan, aki meg szóban teljesít jól, azoknak ez nem lesz jó, az írásban jól teljesítőknek meg kánaán.
A lényeg az, hogy sose jó semmi. 🤷♀️
"Minden tanuló idegeskedik most."
Nem csak érettségizőkből meg államvizsgázókból áll a "tanulók" halmaza. Sokan meg tudják látni a jó oldalát a helyzetnek.
"szerencsém volt, hogy Radnótit és József Attilát adtak"
tejóég nekem a magyar tanárnőm azt mondta, hogy inkább felejtsem el, hogy a verselemzést írjam, ha József Attilát kapjuk, mert annyira árnyalt volt a csávó, egyetemen is sokáig tanulják, míg valahogy felfogják miről is dumált...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!