Az lenne a kérdésem, hogy aki volt már óvónői alkalmassági vizsgán, vagy akár idén megy, hogyan készültetek fel? Leginkább a testi alkalmassági miatt aggódom, mert olvastam olyanokat itt, hogy valakinek segítséggel kézen kellett állnia. Nem lennék megijedve ennyire, ha még járnék suliba, megoldanám, hogy segítséggel begyakoroljam, de egy évet halasztottam, és hát a torna sosem volt az erősségem. Az ének miatt annyira nem aggódok, de ha valaki tudna egy könyvet ajánlani, amiben népdalok vannak, illetve segít a szolmizálást gyakorolni, azt nagyon megköszönném.
Előre is köszönöm, ha végigolvastad és köszönöm a válaszokat!
#óvónői/tanítói alkalmassági vizsga#óvóképzés
2020. ápr. 5. 20:37
1/9 anonim válasza:
Én tavaly felvételiztem tanító illetve óvodapedagógus szakra is. Egyetem függő egyébként:) 3 alkalmassági vizsga van ugye. Testnevelés alkalmassági: mi itt futottunk folyamatosan azt hiszem 5percig, fiúk 10percig. Fekvőtámasz volt + labdavezetés váltott kézzel+ feltettek egy hullahopp karikát a falra és bele kellett találni. Fekvőtámaszon kívül volt felülés meg 3 mp-ig meg kellett magad tartanod hogy fel vagy húzótszkodva. Én ebből tudtam kb. futni meg labdátvezetni és ennyi xdd. Az ének alkalmasságin én először "megbuktam" de nap végén volt ilyen testületi meghallgatás ahol adtak nekem egy esélyt. De egyébként semmi hangom:DD a beszédalkalmasságin pedig olvasni kellett egy könyvből kb. egy bekezdést (hogy megnézze a tanár nem-e pösze vagy, vagy hadarós, leppegős stb.) +nyelvtöròt mondott és el kellett ismételned. Ahol én csináltam nagyon aranyos volt mindenki, most töltöm a 2. félévem az egyetemen:)
2020. ápr. 7. 10:42
2/9 anonim válasza:
Folytatom:D
Az ének alkalmasságin volt akinek tapsolnia is kellett. Visszatapsolni az ütemet, de szolmizálásról nem tudok:)
Viszont ha jól tudom az óvódapedagógusoknál magát a hangot jobban nézik, de lehet ez téves infó:D
Ne aggódj annyi a lényeg!
Hiányszakma a pedagógus szakma..igyekeznek minnél több embert felvenni😊
Hova szeretnél jelentkezni?
2020. ápr. 7. 10:44
3/9 anonim válasza:
Jaj, azt elfelejtettem, hogy nekünk 10 népdalt/valamilyen népi éneket kellett vinni és abból a listából elénekelni kettőt. Egyet a tanár választott, egyet pedig te. De általában ha már a legelső éneklés jól sikerül akkor a másodikat már nem is kell elénekelni:)
2020. ápr. 7. 16:38
4/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Óvónőire és tanítóira is jelentkeztem az ELTÉ-re + a Soproni egyetemre. Te hova jársz?
Még egyszer köszönöm a válaszod, megnyugodtam tőle :)
2020. ápr. 9. 17:29
5/9 anonim válasza:
Most jött ki a felsőoktatás alkalmassági vizsgákkal kapcsolatos rendelet, idén nem lesz alkalmassági. Osztatlan tanár szakon a motivációs levelét fogják figyelembe venni, míg csecsemő- és kisgyermeknevelő, óvodapedagógus, tanító szakokon pedig írásban nyilatkozni kell, hogy nincs semmilyen betegség, ami korlátozná a tanulmányokat.
2020. ápr. 16. 08:55
6/9 anonim válasza:
Utolsó jól írja, ez a friss és hivatalos legutolsó infó.
2020. ápr. 17. 08:10
7/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is megkaptam időközben az e-mailt. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat :D
2020. máj. 8. 10:15
8/9 anonim válasza:
Sziasztok! Milyen az óvónői vagy a tanítói képzés? Szeretitek?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!