Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért gáz az, ha 25 évesen...

Miért gáz az, ha 25 évesen még egyetemre járok?

Figyelt kérdés

Szóval több helyen is olvastam már, hogy ez mennyire gáz, meg szülők/a párja tartja el az embert ennyi idősen, menjen dolgozni és munka mellett tanuljon. Ok, de mi van akkor, ha a mesterképzések, amik megfelelőek nekem, csak nappalisan indulnak? Értelemszerűen nem fogok azok mellett tudni dolgozni... 25 évesen kezdem a BME-n a mestert mérnökin, 4 féléven keresztül önlab van, lehetőleg heti 10-20 órában + a kötelező tárgyak, zh-k. Ezek mellett lehetetlenség lenne dolgozni úgy, hogy az órákra rendesen fel is készüljek.

Vagy akkor az lenne a normális, hogy nem megyek mesterre és megelégszem a fele annyi fizetéssel és kevesebb munkalehetőséggel? Vagy menjek olyan mesterre, ami nem érdekel, nem is ad olyan jó lehetőségeked, de legalább tudok mellette dolgozni?

Ez így kicsit nonszensz nekem.

Amúgy meg 5 éves gimibe jártam, eleve évvesztes vagyok, és elsőre nem jutottam be arra a szakra, amire szerettem volna, ezért vagyok ennyire elcsúszva... De abban az időben is dolgoztam, az egyetem első éve alatt én tartottam el teljesen magam, a nyáriszünetekben végig dolgoztam, abból a pénzből tartottam fenn magam többnyire + ösztöndíj, + valamennyi szülői támogatással.

Jó, nem mondom, az tényleg gáz, amikor egy 25 éves ember már a 7. éve csinálja a BSc képzését, de ha nem ez a helyzet, csak később tudtam elkezdeni az egyetemet, és a mester is csak nappalis, akkor is szégyenletes a dolog?

2020. ápr. 3. 14:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
9-es most te meg engem nyugtattál meg. :'D Hamarosan 21 leszek jelenleg okjt végzek és dolgozok, nagyjából 25 éves koromra leszek ott, hogy bevállalhassam az egyetemet, mert nálam a szülői támogatás kilőve. És én is ezen aggódok, amin a kérdező, hogy nem lesz-e gáz. Csak ugye én akkor kezdek. De ezek szerint másnak is van tervben. Hát nem mindenkinek tudják a szülei megoldani. Azok kezdenek későn. Sok sikert mindnyájatoknak!
2020. nov. 13. 08:24
 12/12 anonim ***** válasza:
“sose késő elkezdeni tanulni” ige mindig igaz lesz, nem kell rosszul érezned magad a helyzet miatt. Illetve szerintem 25 évesen nem fogsz kilógni egyáltalán a sorból.
2021. márc. 13. 10:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!