Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki minden...

Miért akar mindenki minden áron tanulni?

Figyelt kérdés

Pl ezek a büfé szakok, mégis miért jó, hogy valaki eltököl ott 3.5 évet, a semmire?

A másik kedvencem meg, amikor kimennek újgazdagék a leggagyibb brit, dán, német okj szintű egyetemekre, és játsszák az eszüket, hogy nekik külföldi diplomájuk van :D

2020. febr. 12. 16:36
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Látszik rajtad, hogy nem tudsz a két véglet között gondolkozni...

Temérdek más dolgot lehet csinálni, mindenféle iskolai végzettség nélkül is, csak rátermettség, meg ész kell hozzá(u.n. "street smart"-nak kell lenni), de neked ezt nem tanították az egyetemen, úgyhogy nem értheted :\

2020. febr. 12. 17:24
 12/19 anonim ***** válasza:
90%

Büfészakok.. szerinted! :D

Ha jól érzem, akkor a bölcsészekre/közgazdászokra/társadalomtudományosokra gondolsz.

Ne aggódj, általában a nyelvszakosok(bölcsészek kb. 70%-a) azonnal el tud helyezkedni SSC-ben vagy call centerben, ahol garantálom, hogy a te fizetésednél legalább 100 ezer nettóval többet keresnek. Ráadásul ezek a munkák H-P 8-16, még csak meg sem kell szakadni :)

A gazdasági területen semmit sem számít, hogy milyen egyetemről/milyen szakról van a diplomád, simán el lehet vele helyezkedni. Lehet, hogy csak 170-180at keres, de az is sokkal jobb, mintha utcaseprő lenne.

Az informatikai piacon pedig több, mint 20 ezer betöltetlen állás van! Ott sem nézik a papír milyenségét, csakis a meglétét. Ott pl. a gyakorlati tudás számít, de kell a diploma is. Az a bizonyíték arra, hogy hajlandó voltál elmenni egyetemre tanulni.

Minden évben jelentkeznek 100-120 ezren jelentkeznek egyetemre, 70-80 ezren nyerne felvételt és kb. 25-30 ezer ember abszolválja is a választott szakát időben ÉS időn kívül.

Amúgy téged ez miért is zavar? Mert a fb meg az insta mindig feldobja ezeket a profilokat és a szomorú valóság keserít el ennyire téged? Miért nem tojsz rá? Neked ilyenhez sosem lesz közöd, ha jól érzem.

"Elértem mindent anélkül is, volt osztálytársaimon nevetek, hogy még mindig az egyetemen bohóckodnak, én meg már egy lakás árát összeszedtem."

Pontosan ez az, amiért itt tart ez az ország :(

Ez a mélyről jövő rosszakarat, ami élteti a rákot ebben a nemzetben.

Ha elértél mindent, akkor gratulálok hozzá!

Annak viszont semmi értelme, hogy itt büfészakozol.

Megjegyzem, ugyanazt teszed, amit éppen elítélsz? Eléggé képmutatónak tűnik nekem..

Az, hogy valaki szeretne egyetemen tanulni, MERT ÉRDEKLI, nem a te dolgod. Not your business.

Elismerem, sokan vannak, akik csak egy diplomát szeretnének és majd arra fennhordják az orrukat, de nem ez a tendencia.

UI: Az itthoni cégek nem tudnak mit kezdeni a külföldi diplomával, ahogyan az alap- és mesterképzések között is csak igen erős gondolkodás után jönnek rá, hogy mi is az.

2020. febr. 12. 18:01
 13/19 anonim ***** válasza:
90%
Az ilyen “street smart” vállalkozók kora lejárt. Nyithatsz persze büfét, vagy üzemeltethetsz egy kisebb céget (takarítás stb.), vagy tanulhatsz valami szakmát és azzal feljebb juthatsz kereskedelemben stb. De nagy átlagban a diplomások sokkal jobban keresnek. És ez egyre inkább így lesz.
2020. febr. 12. 18:09
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

“Látszik rajtad, hogy nem tudsz a két véglet között gondolkozni...

Temérdek más dolgot lehet csinálni, mindenféle iskolai végzettség nélkül is, csak rátermettség, meg ész kell hozzá(u.n. "street smart"-nak kell lenni), de neked ezt nem tanították az egyetemen, úgyhogy nem értheted :\”

Mit nem értesz azon, hogy ha valaki olyan dologgal szeretne foglalkozni, amihez a tudást egyetemen tudja megszerezni, akkor egyetemre fog jelentkezni, nem pedig szakácsnak vagy ácsnak? Akinek határozott elképzelései vannak a jövőjét illetően az nem úgy gondolkozik, hogy “hát annyi minden van, amit végzettség nélkül is csinálhatnék”. Mert nem éri be kevesebbel.

Nem én gondolkozom végletekben, hanem te, hiszen te magyarázol arról, hogy minek diploma, ha végzettség nélkül is lehet vinni valamire..

Próbálhatsz beszólogatni, de azzal is csak azt bizonyítod nekem, hogy nem volt kár egyetemre járnom.

2020. febr. 12. 18:31
 15/19 anonim ***** válasza:
91%
Szomorú, hogy tud pénzt keresni valaki tájékozottság és tanulás nélkül. Ez a rendszer hibája hogy a diplomásoknál jobban keresel. Egy bug, ami remélem, hamarosan kijavítódik.
2020. febr. 12. 18:32
 16/19 anonim ***** válasza:
84%

A legtöbben (szerintem) azért akar egyetemre menni és diplomázni, mert a munka amiben dolgozni szeretne, diplomát igényel.

Osztálytársam tanár szeretne lenni, de nem tud érettségivel meg egy recepciós szakmával tanítani, mert diplomáznia kell.

Még egy dolog: Legközelebb ne beszélj ilyen lekicsinylően a diplomásokról (tudom, köztük is vannak bunkók) ha már ennyire nagyra tartod magad.

2020. febr. 12. 18:39
 17/19 anonim ***** válasza:
89%
Nekem az egyetem sokkal többet adott, mint egy sima gagyi papír. Ezt csak az értheti, aki odajárt. Tartalmas, hajnalig tartó beszélgetéseket, érdekes előadásokat, normális emberek barátságát, persze bulikat, szerelmeket, széles világnézetet, felvilágosult szemléletet és még sorolhatnám.. Nem bánom egy percig sem az egyetemi éveket, holott közben dolgoztam is azért.
2020. febr. 12. 19:02
 18/19 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon is jó ha mindenki mindenáron tanulni szeretne. Az a jó ha tanult a társadalom. Most attól hogy nem biztos hogy hasznosítani is fogja, még jogában áll elmenni akármilyen képzésre. Aláírja a hallgatói szerződést, majd ledolgozza a megfelelő időt.

Nem csak azért tanul valaki mert abból szeretne megélni. Persze ez a fő cél, hogy valamit ami érdekel azt kitanulom és hozzájárulok a tudásommal munkám során a társadalom fenntartásához. Na de pusztán a látókör kiszélesítése miatt, vagy csupán kedvtelésből is lehet tanulni.

Aztán persze vannak a léhűtők akiknek semmi keresnivalójuk egyetemen, de hála égnek ők ki is szoktak bukni előbb-utóbb.

A mai piaci körülmények valóban nem a bölcsész és egyéb "büfé" szakokat népszerűsítik, de igen is van szükség ezekre is. Nem lehet mindenki reálos. Nagyon is unalmas, szürke lenne az élet ha nem lennének bölcsész végzettségűek. Mondom ezt villamosmérnök hallgatóként.

El kell fogadni, hogy mindenki azt csinál amit akar. Te is, Én is, és mindenki más is. Ha neked diploma nélkül is teljesült minden célod akkor örülj neki. Másnak pedig az a célja (pl. nekem is) hogy kitanuljon egy tudományt, lediplomázzon, esetleg csináljon egy doktorit is, aztán kutasson vagy cégnél dolgozzon, de nem mérnöki aktatologatást, hanem K+F munkát.

2020. febr. 12. 20:47
 19/19 anonim ***** válasza:
63%
Ha olyan jól megy a sorod miért itt arcoskodsz vele? :D
2020. febr. 12. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!