Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért akar mindenki minden...

Miért akar mindenki minden áron tanulni?

Figyelt kérdés

Pl ezek a büfé szakok, mégis miért jó, hogy valaki eltököl ott 3.5 évet, a semmire?

A másik kedvencem meg, amikor kimennek újgazdagék a leggagyibb brit, dán, német okj szintű egyetemekre, és játsszák az eszüket, hogy nekik külföldi diplomájuk van :D

2020. febr. 12. 16:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
99%
Nem mindenki akar. Szerintem te sem.
2020. febr. 12. 16:37
 2/19 anonim ***** válasza:
94%

“A másik kedvencem meg, amikor kimennek újgazdagék a leggagyibb brit, dán, német okj szintű egyetemekre, és játsszák az eszüket, hogy nekik külföldi diplomájuk van.”

Honnan tudod, hogy melyik külföldi egyetem milyen szintű? Talán van benne tapasztalatod? Mellesleg “büfészak” vagy sem, ha valaki tanul az becsülendő, a tudás és a széles látókör sosem haszontalan, csak tudni kell használni és érvényesíteni. Ahelyett, hogy mással foglalkozol inkább szerezz te is egy diplomát, ártani nem fog ;)

2020. febr. 12. 16:44
 3/19 A kérdező kommentje:
Minek diploma? Elértem mindent anélkül is, volt osztálytársaimon nevetek, hogy még mindig az egyetemen bohóckodnak, én meg már egy lakás árát összeszedtem.
2020. febr. 12. 16:48
 4/19 anonim ***** válasza:
7%

Mert sokan vagy az időt akarják húzni munkavállalás előtt hogy még bulizzanak,. szórakozzanak ameddig apuci, anyuci eltartja őket. Meg persze benne van az is hogy legen mivel villogniuk hogy van diplomájuk. Az már megint máshogy az a diploma egyes szakoknál kb seggtörlésre jó, de mégis a diploma szó sokaknál nagy dolgot jelent....

Húgomnak is ez volt a mániája hogy diplomát szerezzen valami nagyon semmit érő szakon. Hozzáteszem meg is lett neki, oké érdekelte őt, de az idejét cseszte csak el vele mert haszna semmi nem volt, munkát nem talált benne, egyszerű gyári melós amire a 8 általános is elég lenne kb... Akkor még letett egy targoncavezetői OKJ-t amivel már valamit tud is kezdeni, de jelenlegi munkahelyén nincs rá szüksége, olyan helyre meg nem akar menni ahol használhatná pedig jól keresne vele egyes cégeknél azért már megfizetik a targoncásokat.

2020. febr. 12. 16:50
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
#3. Akkor miért vagy féltékeny? :)
2020. febr. 12. 16:53
 6/19 A kérdező kommentje:

Egy kérdés feltétele egy nyilvános fórumon mitől féltékenység?

Csak nem tudom felfogni, hogy ez a mai elcseszett generáció miért veri a nyálát ennyire egy hülye papíron..

2020. febr. 12. 16:55
 7/19 anonim ***** válasza:
93%
Attól még nem lesz elcseszett egy generáció, mert képezni szeretnék magukat...ha valaki életképes, és tudja hasznosítani a diplomáját, az többre fogja vinni mint te, hidd el. A diploma érték, és nem értem, hogy akiknek nincs, azok miért ekézik rendszeresen azokat, akiknek van. Ha ez nem irigység és féltékenység, akkor mi?
2020. febr. 12. 16:58
 8/19 A kérdező kommentje:
Józan ész, hogy amiből van 100ezer, abból nem kell még egy egy kis országba.
2020. febr. 12. 17:02
 9/19 anonim ***** válasza:
92%
Én most épp szakmàt tanulok, mehettem volna egyből egyetemre, de nem tudtam pontosan mi érdekel. Már tudom. Hamarosan vállalkozó leszek, és amint szedtem össze elég pénzt elkezdem az egyetemet. Miért? Mert nem akarok életem végéig fizikai munkát végezni akármennyire is szeretem a szakmàmat, és mert érdekel az amire menni fogok. Nem, nem büfészakra megyek. De ha valaki oda is megy, akkor valószínűleg azért, mert az érdekli.
2020. febr. 12. 17:11
 10/19 anonim ***** válasza:
92%

“Józan ész, hogy amiből van 100ezer, abból nem kell még egy egy kis országba.”

És ez téged miért foglalkoztat még mindig? Az is józan ész, hogy aki egyetemre jár az azért teszi, mert ott tudja azt tanulni, ami érdekli, ahogy az utolsó válaszoló is írta: nem szeretne fizikai munkába megrokkanni, és egy diplomával egyébként sokkal több a lehetőség (persze élni tudni kell vele), de ezt te honnan is tudhatnád. Amúgy meg nem mindenki itthon szeretné kamatoztatni a tudását.

2020. febr. 12. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!