Aki könnyen felkészült az emelt biológia érettségire, és nem magolta, hanem logikusan tanulta meg az anyagot, annak van “oka” aggódni az orvosi egyetem tananyaga miatt, vagy nagy eséllyel azt is könnyebben elsajátítja, mint sok “szenvedos”?
Nem lehet általánosítani.
De én hasonlóan voltam, mint te. Érdekelt a biológia, szívesen olvastam. Az emelt érettségire sem tanultam igazán, hanem kb. kedvtelésből olvasgattam ennek a könyvnek a két kötetét: [link]
Orvosin is könnyen boldogultam, 4,83-as átlaggal végeztem. Persze, ott már nem volt elég az olvasgatás, le kellett ülni tanulni, de ha képes vagy arra, hogy ne csak magolj, hanem megértsd az anyagot, akkor jóval könnyebb. De persze vannak olyan részek is benne, ahol semmit nem érsz a logikával, meg kell tanulni és kész:D
Jó eséllyel kevésbé lesz szenvedős, mint az átlagnak. De azért készülj, mert vannak tárgyak, anyagrészek, amiket muszáj lesz magolni!
Anatómia pl komoly küzdelem sokaknak.
Én nem garantálom, hogy ha jól megy a gimis biosz, akkor könnyebb lesz az orvosi...
De nem aggódni kell amúgy sem, hanem leülni és tanulni. És sajnos ez sem elég, jól kell tudni vizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!