Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen támogatásban, ösztöndíj...

Milyen támogatásban, ösztöndíjban részesülhetnék a Szegedi Tudomány Egyetemen?

Figyelt kérdés
Most derült ki, hogy bejutottam a SzTE kémia szakára. Budapesti vagyok, szóval kollégium jöhet szóba csak. Apukám rokkantnyugdíjas, nagyon keveset kap amúgy szóval 6 órában portásként is dolgozik, szintén kevés pénzért. (a nyugdíja 30ezer körül van, a fizuja pedig 60ezer körül) anya 4 órában takarítónő. Van egy bátyám aki most kezdett el dolgozni, ezelőtt 1 évig volt munkanélküli, tele sok-sok hitellel amit szüleim fizettek helyette (de hogy minek...) Sok tartozásunk van, hitelünk mivel a lakásunkat ami albérletként ki van adva egy csaló vette ki aki hónapokig nem fizetett mindent tönkretett majd elhúzott a számlákat meg mindent ránk hagyva. Nah hát öszefoglalva ennyi a családi háttér. Mit kaphatnék? Tudom h tanulmányi ösztöndíj de az első félévben nem jár nekem akkorra is kellene... És ha vannak ilyen pályázatok azokra mikor kell jelentkezni?Előre is köszi mindenkinek!
2010. júl. 23. 12:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyrészt lehet szociális ösztöndíjazt igényelni.

Második félévtől ha jól tanulsz, kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat.

Bérletet kapsz. Mi első félévben karácsonykor kaptunk 21 ezer forintot, mert ugye még nem volt tanulmányi ösztöndíj:D

Illetve ha van vmi hirtelen jött probléma, akkor vmi rendkívüli segélyt v. ösztöndíjat vagy mit is lehet igényelni. De az azt hiszem csak egyszeri.

Meg bursa hungarixara keress rá, azt úgy tudom a helyi önkormányzatnál kell igényelni, de nem tudom mit vesznek figyelembe. Azt hiszem szociális helyzetet.

2010. júl. 23. 15:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, hogy leírtam ugyanazt, mint az egyik hozzászóló:) Nem olvastam el a válaszokat, bocsi:) De inkább kétszer, mint egyszer se:D
2010. júl. 23. 15:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek :) Természetesen nem akartam vidékre menni, kettő pesti iskolát is megjelöltem, 4 ponttal csúsztam le, és még így is szerencse, hogy "végső menedékként" megjelöltem egy vidéki iskolát is, ahol alacsonyabb a ponthatár, mert továbbtanulni manapság nagyon fontos..
2010. júl. 23. 17:06
 14/14 A kérdező kommentje:
Lehet hogy hülye kérdés, előre is elnézést érte, de azt a 21ezer forintot amit mondtál h karácsonyra kaptátok azt ugye nem kellett igényelni meg semmi csak jött? :) Csak mert nem akarok lemaradni semmiről, inkább kérdezek mint aztán bosszankodom miért nem kérdeztem rá :)
2010. júl. 23. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!