Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen támogatásban, ösztöndíj...

Milyen támogatásban, ösztöndíjban részesülhetnék a Szegedi Tudomány Egyetemen?

Figyelt kérdés
Most derült ki, hogy bejutottam a SzTE kémia szakára. Budapesti vagyok, szóval kollégium jöhet szóba csak. Apukám rokkantnyugdíjas, nagyon keveset kap amúgy szóval 6 órában portásként is dolgozik, szintén kevés pénzért. (a nyugdíja 30ezer körül van, a fizuja pedig 60ezer körül) anya 4 órában takarítónő. Van egy bátyám aki most kezdett el dolgozni, ezelőtt 1 évig volt munkanélküli, tele sok-sok hitellel amit szüleim fizettek helyette (de hogy minek...) Sok tartozásunk van, hitelünk mivel a lakásunkat ami albérletként ki van adva egy csaló vette ki aki hónapokig nem fizetett mindent tönkretett majd elhúzott a számlákat meg mindent ránk hagyva. Nah hát öszefoglalva ennyi a családi háttér. Mit kaphatnék? Tudom h tanulmányi ösztöndíj de az első félévben nem jár nekem akkorra is kellene... És ha vannak ilyen pályázatok azokra mikor kell jelentkezni?Előre is köszi mindenkinek!
2010. júl. 23. 12:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Bocsi, de most vettek fel és már az ösztöndíjak érdekelnek a legjobban??? Miért nem dolgozol akkor...
2010. júl. 23. 12:44
 2/14 anonim ***** válasza:
csak rendszeres szociális "ösztöndíjra" számíthatsz, TANULMÁNYIT NEM fogsz kapni, csak akkor, miután teljesítetted az első félévedet.
2010. júl. 23. 12:48
 3/14 A kérdező kommentje:
Naná hogy az ösztöndíjak! Mivel mint elmondtam budapestről le kell költöznöm Szegedre, ott fizetnem kell a kollégiumot, a kaját, és ha netán néha haza akarok látogatni azt is... Szerinted mégis, hogy oldanám meg támogatás nélkül, a szüleimnek nincs havi 30-40ezer forintja csak rám...Dolgozni egyetem mellett meg nem fogok tudni... És talán beiratkozás meg leköltözés előtt jó lenne tájékozódni h lesz-e rá pénzem...Amúgy köszi ezt az érdemleges választ..
2010. júl. 23. 12:49
 4/14 A kérdező kommentje:
Tudom h nem fogok kapni azért is írtam hogy tudom hogy első félévben nem jár, szóval más lehetőségek érdekelnek.
2010. júl. 23. 12:50
 5/14 anonim ***** válasza:
36%

Most miért kell leoltani emiatt? Nem tehet róla, hogy így alakult... Ha az ember nincs túl jó helyzetben, segíteni kell rajta, nem leordítani...Ez jellemző Mo-ra gyerekek, gratulálok :D

Bursa Hungarica ösztöndíjat is megpályázhatod (önkormányzati ösztöndíj). Sajnos mást most én sem tudok mondani ezen, meg a szociális ösztöndíjon kívül.

Kitartás! Ha az élet olykor nehéz, kűzdeni kell. Ne add fel, tanulj!

2010. júl. 23. 13:04
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi :)Hétfőn fogok bemenni az önkormányzathoz érdeklődni :)
2010. júl. 23. 13:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Bursa határideje úgy emlékszem okt. közepe, vége szokott lenni! Önkormányzatnál kell kérni papírt hozzá, de még szerintem nem lesz.
2010. júl. 23. 13:41
 8/14 anonim ***** válasza:
Én is szegedre meggyek, TTIK mérnök infóra, csak épp Pest helyett Zalából, ami + 200km, oda-vissza út 6000, kolesz 15 körül, mivel nálam is csak az jöhet szóba. Majd küldenek az egyetemről egy értesítőt, amiben mindent leírnak. Pesten nem indult a hazavárunk program? Félévente 3 utat fizet az önkormányzat, ha beviszed nekik a papírokat. A szociális segélyt már én is beterveztem, minden fillér jól jön, mivel apukám felsőfokú végzettségei ellenére munkanélküli 2 éve, egy fiztésből élünk hárman, nem kicsit eladósodva. Tanulmányi ösztöndíjakra meg max első félév után lehet számítani - nevében is bent van, azon múlik, hogy tanulsz majd, és az egyetemen, vagy az oldalon elvileg minden aktuálsi ki lesz plakátolva. Bár azt elég szerencsétlenül rakták össze, mert a belső dolgokhoz csak akkor lesz hozzáférésed, ha az értesítővel megküldik a belépési azonosítót meg jelszót.
2010. júl. 23. 14:07
 9/14 anonim ***** válasza:

Kérhetsz az első félévben alaptámogatást: ez egyszeri támogatás és 59.500 Ft. Kaphatsz rendszeres szociális támogatást is: nehéz megbecsülni, de szerintem számolhatsz olyan 10-15 ezer Ft/hó-val, de lehet több is. Bursáról volt szó, az 10.500 Ft/hó. Később kaphatsz tanulmányi ösztöndíjat és ha igazán jól tanulsz, akkor esetleg köztársasági ösztöndíjat, az jelenleg 34.000 Ft/hó. Fontos, hogy minden egyetemi támogatást vagy ösztöndíjat 10 hónapra kapsz, tehát nyáron nincs semmi, illetve szeptemberben és februárban sem kapsz, hanem októberben és márciusban utalnak két havit.

Vannak egyéb pályázatok is alkalmilag. Azt javaslom, hogy figyelmesen olvasd át az adott kar és a kari HÖK honlapját, illetve majd szeptember elején tájékozódj a HÖK-ösöknél is, mert ezek közül elég sokat ők intéznek adminisztratív szempontból.

A jelentkezés módjáról és idejéről majd ők tájékoztatnak, de a kollégiumi jelentkezés kivételével ezek szeptemberben lesznek aktuálisak.

Sok sikert!

2010. júl. 23. 14:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Bocs, hogy ezt mondom, de ha pesti vagy, és nem álltok túl jól anyagilag, mi miért terheled a szüleidet azzal, hogy az ország másik végébe mész továbbtanulni??? Rengeteget spórolhattál volna a kaján, szálláson, utazáson.
2010. júl. 23. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!