Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy vannak az államilag...

Hogy vannak az államilag támogatott félévek BA elvégzése után?

Figyelt kérdés

Mesterképzés tekintetében?

Tehát elvégzek párhuzamosan 2 szakot (néprjaz-történelem)

1. első év néprajzon

2. első év törin

3. befejezem a néprajzot - diploma

4. befejezem a törit - fizetősön már - diploma 2

Ez a 2 "alap" képzési ciklus, ezért kell a töriért fizetnem.

Ha jelentkezni szeretnék "mester" képzési ciklusba, akkor az lehet megint államilag támogatott? És töriből is mehetek, meg néprajzból is, ugye? Az nem lényeg, hogy akkor, ha töriből megyek, azért az utolsó évet fizettem?

Előre köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 23. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha jól látom, 3 évet használtál el, tehát marad még 3, nem? De nem értem, miért fizettél az utolsó éveden BA-n, elvileg, ha egy év csúszás van, akkor egybe számít.
2010. júl. 23. 11:43
 2/10 anonim válasza:
53%

BA képzésben összesen 8 államilag támogatott féléved van. Viszont ha már van egy BA-s diplomád tök mindegy hogy még mennyi féléved maradt a 8-ból fizetni kell sajna.

Az MA-n pedig 4 államilag támogatott féléved van összesen. Azalatt pont el lehet végezni egy MA-t.

2010. júl. 23. 11:51
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem még van 3 éve MA-n.
2010. júl. 23. 11:52
 4/10 anonim ***** válasza:
függetlenül attól, hány félévet használtál el BA-ra, MA-ra 4 félévet támogatnak.
2010. júl. 23. 11:54
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha párhuzamosan végzed, akkor a második szak nem számít bele, az államilag támogatott félévekbe igaz?
2010. júl. 23. 11:55
 6/10 anonim ***** válasza:
De, ha felvesz a 2. évben párhuzamos szakot, az ugyanúgy államis félévnek számít. Az állam 12 félévet támogat ÖSSZESEN (BA+MA együtt). Számolhatsz.
2010. júl. 23. 12:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :-)

Hmmmm... 4 félév... Az úgy vicces lenne, mert az enyém 5 féléves... :-) Viszont akkor lehet á. támogatott, az a lényeg.

És igen, ha párhuzamosan kezded 3. félévtől a 2. képzést, akkor azt az elsővel együtt számolják 1 félévnek. Csak ha mondjuk az 5. félévtől kezded, akkor számolják duplán az elhasznált féléveket. ;-)

2010. júl. 24. 09:04
 8/10 anonim válasza:

Sziasztok!

Az tényleg igaz, hogy mesterképzésen csak 4 állami támogatott félév van, függetlenül attól, hogy mennyi államilag támogatott féléved maradt???

Én tanárira jelentkeztem, csak most halasztok egy évet, de tudtommal a tanári mesterképzés 5 féléves. Tehát akkor az utolsó félévért mindenképp fizetnem kell, függetlenül attól, hogy van még 6 félévem, amit felhasználhatnék?

2010. okt. 7. 18:36
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem, ha a képzés ideje öt félév, az addig ingyen, amíg nem csúszol. Tehát abban az esetben öt félévet támogatnak.
2010. okt. 7. 19:27
 10/10 anonim válasza:

Akkor nem lehet párhuzamosan csinálni két mestert:(

Pedig ez volt az egyik célom, tanári és egy kultúratudomány, de ha párhuzamosan csinálom akkor a végén már költségesen leszek. (Mivel mesteren nem igazán láttam keresztfélévet, így lenne egy év csúszás)

Bonyolult ez a mester....

De köszi a válasz!

Megkérdezhetem, hogy a mesterrel kapcsolatos dolgokat te hol találtad meg? Sajnos még elég kevés információ terjeng róla.

2010. okt. 11. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!