Olyan tankönyve (ke) t keresek, amelyek matematikából valamint fizikából egészen az alapoktól indulva hatékonyan és lényegre törően képesek magabiztos tudást adni. Javaslatok?
Üdv mindenkinek,
Mielőtt megkérdezné valaki, nem, nem érettségire készülök. Érettségim már van egy pár éve, eddig dolgoztam itt-ott és most járok ott hogy tovább szeretnék tanulni. Sosem voltam egy zseni, az átlagosnál egy picivel jobb kategóriába sorolnám magam, matekból és fizikából is ötösre érettségiztem anno. Emeltem biológiából és angolból van, mindkettő 80% feletti.
Jelenlegi állás szerint csak olyan egyetemek / képzések jönnek szóba, melyekben eléggé erősen jelen van a reál vonal. Mivel felejt az ember, ezért szeretném magam szeptemberig "felturbózni" matekból és fizikából egy erősebb szintre. Biztos ami biztos az alapoktól kezdeném újra mindkettőt, maximum felfrissítem a tudásom.
A régi tankönyveket előkerestem, mindegyik megvan mindegyik évfolyamról. Ha nincs más, akkor ezek is megteszik de hátha akad itt valaki aki tud olyan könyveket javasolni amik egyben, érthetően, tömören és hatékonyan vezetik végig a lelkes olvasót a matematika / fizika rögös útjain.
A válaszokat előre is köszönöm!
Két leghíresebb, legtöbb példányban eladott ilyen jellegű könyve (szerintem):
- Obádovics Gyula: Matematika, 2019, 840 oldal
- Bronstejn: Matematikai kézikönyv
Én hozzátenném, mint legkorszerűbbet és mert Gerőcs László írta, aki manapság a matektanítás legkedveltebb figurája.
- Matematika - 2010, 1460 oldal
PS: Azonban én feladatgyűjteményt keresnék és feladatokat oldogatnék meg (minél gyorsabban, minél többet), annnál jobb ismétlés kevés van a világon. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!