Tervemben áll írni egy kis történetet, ehhez kellenének nekem Jogi Egyetemről általános információk, alap tudnivalók egy egyetem mindennapjairól, felépüléséről, tanórákról esetleg. Például van-e ott osztályfőnök?
Nincs osztályfőnök. Az egyetemek honlapján találsz jogász mintatantervet hogy milyen órák vannak.
Általánosságban talán azt tudnám mondani, hogy a vidéki jogi karokon kisebb létszám van nappalin, családiasabb, barátságosabb a légkör. Pl gyor
A tanárok is közelebb állnak a diákokhoz.
Egyetem mindennapjai: a diákok órára, gyakorlatra járnak, jegyzetelnek/vagy nem, aztán hazamennek. Általában 90 perces egy óra.
Mire vagy még kiváncsi?
Órák általában hétfő-péntek között vannak. Ha kedvesek akkor péntekre nem raknak be órát. Vagy hétfő szabad, és akkor hosszabb a hétvége. Ha gondolod tudok küldeni pár órarendet (jogi asszisztens, igazságügyi igazgatási szakról)
Tanszünet: szeptembertől kell járni december elejéig, nincs őszi szünet, sem téli. December elején/közepén általában már elővizsgák vannak (nem kell jelentkezni vizsgára, hanem pl. utolsó órán egy írásbeli beszámoló sikeres teljesítésével megvan a tárgy). Aztán egyetemfüggő hogy mikortól vannak vizsgák. December 24-től 31ig általában nincsenek vizsgák, de szoktak kiírni 27.-ére is. Januárban még nincs suli, ekkor kell teljesíteni a tárgyakat. Vége a félévnek. A tavaszi félév februárban kezdődik, májusig kell járni, aztán vizsgázni júniusig.
Ezt a kérdést nem egészen értem: Melyik fajta tanító áll a legközelebb a diákokhoz? -> hát az, aki ilyen beállítottságú. Valakinek pl. élete a kriminológia, de nem nagyon szeret megnyílni. Leadja az imádott anyagot, aztán utolsó órán vizsga. Aztán lehet van egy humorherold ügyvéd , aki tanít egy tárgyat, és 10 perc az anyag, a maradék időben meg pletykál, ismerkedik a hallgatókkal.
Ha problémánk van, akkor a saját, szakunkhoz tartozó tanszéki ügyintézőhöz tudunk fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!