Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pénzügy és számvitel alapszako...

Pénzügy és számvitel alapszakom mellé párhuzamosan alkalmazott közgazdaságtan?

Figyelt kérdés

Mennyi értelmét látjátok annak hogy elkezdjem?

Sokat segítene, ha a válaszolók odaírnák a szakmájukat, hiszen az is fontos hogy ki mondja es hogy miért ez a vélemènye.

Köszönöm

#egyetem #karrier #ELTE #Corvinus #Alkalmazott kozgazdasagtan
2019. dec. 23. 01:40
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Ha kifejezetten az a célod, hogy jobb elméleti közgazdász legyél, akkor van értelme belevágni... de arra számíthatsz, hogy nagyrészt mindenből újra kell vizsgáznod (mikro- és makroökonómia stb.) akkor is, ha papíron ugyanaz a tantárgy, mivel mélyebb a tananyag.

A karrieredben nem igazán jelent többletet. Ugyanazokat a munkákat el tudod látni egy sima pénzügyes diplomával is.

Olyat ismerek, aki gazdmen alapszak után alkesz közgázos mesterszakot csinált (csak nem Magyarországon, de lehet, hogy ez otthon is működik).

Szerintem egyébként több értelme lenne valami teljesen más profilú képzést mellé venni, mint például társadalomtudományok (pszichológia vagy szociológia), vagy informatika stb.

2019. dec. 23. 08:02
 2/5 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nincs sok értelme, a diplomában nem mutat annyival többet mint amennyi erőbefektetés. Ha ezen a vonalon szeretnél mozogni, akkor én alkapmazott közgáz alapszak után egy pénzügy mestert vagy számvitel mestert ajánlok.

Szerintem válaszd az egyiket és szabadon választottként fel tudod venni a másik szak összes tárgyát. Így tudsz tanulni mindent, ami érdekel, de nem pörögnek kétszer olyan gyorsan az állami féléveid/nem kell kétszer annyi tandíjat fizetni.

A "szakmám" hallgató a BCE-n :D

2019. dec. 23. 08:17
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább mesterszakra menj a közgazdasági elemző irányba, vagy szabválként vedd fel a tárgyakat, amik érdekelnek. Annyival nem ér többet, hogy 6 félévet elpazarolj rá. Ha ilyen munkakört szeretnél, képezd magad otthon ilyen irányba.

Én gazdelemzőn végeztem a corvinuson.

2019. dec. 23. 08:38
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Most psz-en vagyok egyébként, majd felveszem a legkirályabb ak-s tárgyakat, és mellé valami jó mestert. A választásom felvételikor azért esett a pszre mert gyakorlati síkon szerettem volna mozogni az elején, de az ak annyira közel áll a szívemhez, hogy nem tudom “elkerülni”. Nekem az lenne a beteljesedés.

A gazdmen azért kicsit más tészta szerintem, annyira business szakirány, hogy alapvető gazdasági fogalmakkal nincsenek tisztában.

Most mindent angolul tanulok, az IFRS-ekre több hangsúlyt fektetünk. Brüsszelbe készülök Erasmussal, és ha bejön, én szívesen csinálnám a szakdogám és a mesteremet is kinn.

Van olyan mesterképzési szakirány és konkrét egyetem ami a leírtak alapján releváns lehet számomra?

Én is utána tudok nézni, itt első sorban megint vélemények, tapasztalatok érdekelnének.

Köszi a nagyon szuper és hasznos válaszokat. :)

2019. dec. 23. 10:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A közgazdasági elemző mester pl az AK folytatása
2019. dec. 23. 21:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!