Szerintetek minek kellene továbbtanulnom?
Jelenleg középiskolás vagyok még nem érettségiztem,inkább reál érdeklődésű.
Szerintetek melyik lenne a legjobb?
Egy ideje ezeken gondolkozok:
Gyógyszerész,fogorvos,ügyvéd,pszichológus,zoológus
Tudom hogy ezekhez inkább a magyar és a töri kell,ami engem pont nem érdekel annyira,viszont ezek a szakok nagyok tetszenek.
Az első kettőt én kilőném, még gimnáziumból is elég nehéz bekerülni, gyógyszerészetire nem tudom a pontos követelményeket,de fogorvosira kell a 2 emelt.
Ügyvédet is kilőném,persze oda is kell a reál gondolkodás-látni az összefüggéseket,de alapvetően egy erősen humán,magolós a jog.
Zoológushoz is inkább biológia kéne,amit nem tanulsz.
A reál érdeklődéssel mérnöki szakokat ajánlanék,vagy esetleg gazdasági, tanári pályák,akár egy matek-fizika.
Hát ha mindenképp ezek közül akarsz választani, akkor keress egy magántanárt biológiához. A középszintű érettségire fel lehet készülni úgy is, tudtommal meg nem magas a ponthatár zoologián.
A pszichológia inkább humán, állításod szerint te meg reál beállítottságú vagy.
Gyógyszerészetihez, orvosihoz, fogorvosihoz mindenképp kell egy emelt biosz érettségi és egy emelt kémia VAGY fizika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!