Hogyan lehetséges, hogy egyetemista fiatalok szektás összejövetelen vesznek részt?
Az egyetemisták, vagy egyetemet végzett emberek általában közmegbecsülésnek örvendenek, mint olyan emberek, akik okosabbak mint az átlag.
Ezzel szemben ott volt a "Felház" jelenség, amely a kereszténység egyik szektája, a pünkösdi-karizmatikus mozgalom stílusára lett megcsinálva. Amit bortasztónak tartok, hogy ez főképp egyetemista fiataloknak szólt (tudomásom szerint), ezért rengeteg fiatal is vett benne részt. De egyébként a pünkösdista szektákban amúgy is sok fiatal van.
A magam részéről egészen döbbenetesnek tartom, hogy értelmiségiek képesek részt venni egy szektás összejövetelen, aztán amikor a "csodás gyógyulásokról" meg egyéb baromságokról van szó, nem szólalnak fel. Kb. azon a szinten vannak, mint a romáknak azok a tésze, akik le vannak süllyedve (az ilyesmi gyülekezetekben abból is akad, nem kevés).
A magam részéről ezt vészjelzésnek érzem. Súlyosan át kellene alakítank az oktatást, és diplomát csak olyan emberek kezébe adni, akik valóban a logikus, racionális gondolkodást képviselik. Az egyetemi karok 50%-át be lehetne zárni, és simán érettségi képzés után minősíteni stb.
Vélemény?
A vallás az evolúció mellékterméke. Tehát ma már tudjuk, hogy nem természetfeletti eredete van. A szektás vallás meg az igaznak az elkorcsosult változata. Szent Ágoston, ha ma élne, akkor valószínűleg elutasítaná.
A fentiek fényében tehát elég hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki egy szektás összejövetelen hallelujázzon. Ezek kezébe nem való diploma, de talán még érettségi sem.
Magyarországon kb a fiatalok 80%-a nem vallásos, max papíron de nem gyakorolja és nem aszerint él. Még lehet keveset is mondtam.
Egyre kevésbé van rá igény, szükség a mai modern világban.
Az ilyen egyetemistákat szerintem lehetetlen kiszűrni. Attól még érthet a szakmájához.
Most erre csak annyit mondok, hogy ismertem olyan egyetemistát, aki biológiát tanult, de elutasítja az evolúciót, és abban hisz, hogy a világot 6 nap alatt teremtették.
Szép dolog a vallás, meg minden, de egész egyszerűen az alsóbb rétegnek való. Tudom, hogy hatalmas nagy divat most ez a "mindenkit elfogadok", mégis azt gondolom, hogy ha jó szakembereket akarunk kinevelni, akkor meg kell húznunk a határt, és a tudományos képzések esetében a felvételiken tisztázni kellene ezeket a dolgokat. Még a gondolat is abszurd, hogy tudományos Msc/PhD fokozatot kapjon az, aki szerint 6000 éves a világ, és a nőt a férfi bordajából teremtették, akit egy beszélő kígyó vitt bűnbe..
"...nálad sokkal nagyobb tudósok is elismerik Isten létezését, mert megtalálják a tudomány határait ahonnan nincs tovább"
Csakhogy azok a tudósok nem állítják, hogy a világot 6000 éve teremtették, és nem rángatóznak, vergődnek a szektás összejöveteleken a földön. Nem tanítják továbbá azt sem, hogy csodával való gyógyítókhoz menjünk. A szektában meg az ilyen sarlatánok mindennaposak. Mellesleg én jelenleg nem vagyok tudós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!