Kezdő egyetemista vagyok. Most kezdődik lassan a viszagaidőszak. Minden tárgyból nem, csak kettőből van meg három lehetséges időpont. Ilyenkor mi van?
Az időben legközelebbi (legelsőre) kell jelentkezni, vagy lehet az utolsóra is?
Amúgy meddig tart a vizsgaidőszak?
Nekünk fokozatosan írják ki, nyilván tanártól függ, nem lesz egyszerre kiírva minden. A Tanulmányi Osztály szokott levelet is küldeni, mikor nyílik a vizsgafelvétel, nekünk ez már jövő hét hétfő reggel 8, hátha küldenek nektek is. De amúgy magának az egyetem honlapján is fent van a tanévbeosztás, abban le van írva, hogy mikor kezdődik és fejeződik be a szorgalmi és a vizsgaidőszak is.
Nálunk úgy van, hogy az első pár vizsga még a szorgalmiba van kiírva, mert az a végzősöknek van, de az neptunba oda is van írva a megjegyzésbe, hogy ,,csak végzősöknek", lehet nem is engedné felvenni. Az utolsó vizsgát pedig meg szokták hagyni utóvizsgára, vagyis oda csak az mehet, akinek már van egy sikertelen vizsgája ebben az időszakban. De a többire bárhogyan, ahogy kedved tartja, úgy felveheted. Nyilván jobb az első két alkalommal elmenni először, hogyha mégsem sikerül, tudj menni még.
Közben kaptam tanártól máris választ.
Választhatom a legutolsót. + akkor még lesz 2 javítási lehetőségem, ha elhasalok.
Jól gondolom?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!