Ha programtervező matematikus szakra akarok menni, feltétlen kell előzetes programozói tudás ahhoz, hogy bent tudjak maradni?
Honnan tudod, hogy ezt szeretnéd csinálni, ha még soha nem programoztál? Kezdd el most, ezen a hétvégén! Tele van a YouTube kezdő tanfolyamokkal, például
Python 2 óra alatt
Derek Banas teljes Python sorozata a nulláról:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLpEo_Ete9ynj95oKqFdwj..
Python 7 óra alatt
A másik remek ötlet a freecodecamp:
YouTube csatornája: https://www.youtube.com/channel/UC8butISFwT-Wl7EV0hUK0BQ
És maga a freecodecamp: [link]
Sok sikert!
Köszönöm!
Szeretem a matekot nagyon, érdekel az informatika nagyon, vonz, hogy programokat, alkalmazásokat tudjak készíteni.
Természetesen terveztem, hogy előre ismerkedek a programozással netről, csak nem tudtam az ad-e annyi tudást, ami kezdetnek kell.
Nem szukseges sok ember ugy jon ide hogy o nem programozott es azt hiszi,hogy itt egesznap jatszhat es jatekot fejleszt....
Sok az idiota itt Pecsen ezen a szakon, szerintem tobb embernel van mentalis problema
Azzal tisztában vagyok, hogy ez a későbbiekben is folyamatos önfejlesztést kíván, folyamatos tanulást, tehát sejtem, hogy az egyetemen sincs lazaság.
Nem a játék érdekel, maga a programfejlesztés folyamata foglalkoztat.
Egész pontosan a játék egyáltalán nem.
1. Nem így hívják már a szakot.
2. Programozást más sem tanul, kivéve informatikai szakgimnáziumban, vagy informatika tagozatos gimnáziumban.
3. Az egyetemen az alapoktól indulnak.
4. A 3. pont ellenére hasznos ha legalább belkóstolsz a programozásba. Tényleg rengeteg oktatóanyag van a neten, ingyeneset is találsz. Persze leginkább angolul. Nagyon ajánlom a w3schools tanfolyamait. Ha egyet megcsinálsz az alábbiak közül, sokkal könnyebb lesz az egyetemi programozás.
Python:
Javascript:
Java:
Neked is köszönöm a linkeket.
Igen, programtervező informatikus mostmár...
Rendben, hogy nem tanul mindenki, de nagy valószínűséggel aki programozói szakra megy, az már középsuliban is ilyen irányban tanul.
Én gimibe (tesi tagozat, nem info) járok és van programozás heti 2x.
Metekból, ha megy a deriválás integrálás nem árt mert, ha programozással együtt minden egyszerre zúdul a fejedre, nehéz lesz végigcsinálni.
Ha elszánt vagy menni fog, szerintem nem árt előre tanulni. Viszont nekünk már kell egy emelt szintű érettségi, szóval mindenképpen megkell tanulnod legalább a programozás alapjait, mondjuk pythonban, mert azt gyorsan lehet tanulni és érettségit könnyű megírni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!