Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemi ZH-n való puskázás...

Egyetemi ZH-n való puskázás szerintetek elfogadható ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Jövőhéten 4 ZH-t írok, ebből 3-at teljesen biztosan meg tudnék írni minimum egy hármasra, de inkább egy négyes - ötös szintre. Egy tárgy a kivételek közé esik, ami pont a latin nyelv (BTK, tanárszak).

Alapból nem értem, hogy tanárszakos hallgatóknak minek kell latin nyelvet tanítani? Nem fogok latin dokumentumokkal dolgozni a későbbiekben. A ZH egyébként két részből áll, az egyik egy nyelvtanos rész, a másik meg egy esszéírásos rész. Az esszéírásos részt fejből tudom, de a nyelvtanos részeket egyszerűen sehogyan sem tudom megjegyezni, az előző ZH-m is emiatt lett csak hármas, hiába írtam meg hibátlanra az esszét.

Azért határoztam el a puskázást, mivel előző ZH-n azt vettem észre, hogy a csoport körülbelül 80% puskázik, én pedig rendesen készültem rá, és még ígyis sz*r lett.

2019. dec. 1. 17:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%

Nem leszólásról van szó, hanem a tényekről.

Egy történelemtanári nem nagy eresztés, még a BTK-n belűl is vannak ennél sokkal igényesebb és nehezebb szakok. Ha valaki pedig még a törzsanyagot is ki akarja puskázni, akkor bizony komoly gondok vannak, mert ez a pedagógiai mentalitással összeférhetetlen. Szomorú jövő elé néz majd az új generáció is, ha ilyenek akarnak tanítani majd középiskolában. Már ott is azt tanítsa majd a tanár hogy puskázzon a diák? Miféle mintakép ez? Mondjuk az alúlbérezett tanári fizetések mellett ezen sem lepődök már meg. De a történetet megfordítva, a kérdés feltehető úgy is, hogy miért alacsonyak a tanári fizetések? Talán azért mert oda manapság csak a legallja kerül? Azok, akik még a főiskolán is csak puskázással bukdácsolták át?!

2019. dec. 1. 23:23
 12/17 anonim ***** válasza:
96%
Most megerősítést vársz, hogy megnyugtasd a lelkiismereted? Nem az egyetemnek tanulsz, hanem saját magadnak. Ezt csak Te döntheted el, és viselheted a következményeit (akár pozitívak, akár negatívak lesznek).
2019. dec. 1. 23:31
 13/17 anonim ***** válasza:
88%
Kedves kérdező, nem a puskázáshoz szeretnék hozzászólni, de ha szerinted 3-4 óra tanulás olyan nagy dolog egy ZH-ra akkor a későbbiekben elég nagyot fogsz koppanni. Ez elég kevés idő. Saját tapasztalatból is tudom ezt, pedig nem egy nehéznek mondott szakon vagyok.
2019. dec. 2. 13:32
 14/17 A kérdező kommentje:
Utolsó: Általában normálisan bejárok minden órára, illetve figyelik is, így nekem kevesebb idő is elég a tanulásra.
2019. dec. 2. 14:17
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem épül rá semmi, akkor szerintem totál elfogadható.

Viszont én is töri tanáris vagyok, nekünk nincs latin és nem is lesz. Fura :D

2019. dec. 2. 14:26
 16/17 anonim ***** válasza:
0%
Véleményem szerint akkor elfogadható puskázni, ha a kettesért mész. Afölött már csak nagyképűség (mondjuk BTK-n más a helyzet, én alapvetően mérnök szakokra értem ezt)
2019. dec. 2. 23:42
 17/17 anonim ***** válasza:
79%

Látod kérdező, nagyon megoszlanak a vélemények.

Én mérnöki karra járok, kb egymás között cserélgetjük a jegyzőkönyveket, segítünk egymásnak. Puskázni nem annyira szoktam, ha igen, azt is okosan próbálom. Nyilván ne puskázz olyan tanárnál, aki erre nagyon figyel, nagyon morcos érte. Pl nálunk tegnap programozás zh-n 20nm-es teremben ~15 hallgatót 2 tanár figyelt. Az egyik megpróbált puskázni, kb azonnal lebukott. 😂😂😂 (Na meg ilyen tárgyból nem is lehet, nem is érdemes puskázni, ráadásul nagyon jó volt a jegyzet, csak tanulni kellett volna)

Egyébként a latin nagyon nehéz, megértem ha segíteni akarsz magadon, de őszintén nem értem, hogy lehet latin nyelvtanból puskázni?

Én is tanultam latint (Gimiben. Ne kérdezd az értelmét, bár vannak pozitív hatásai), valami iszonyat.

F

2019. dec. 3. 22:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!