Tudnátok jó puska ötleteket mondani?
Az interneten rengeteg érdekes ötletet találsz, csak példának:
https://www.youtube.com/watch?v=FYwtom2HmRI
https://www.youtube.com/watch?v=5Tp2fALiUc0
Lehet, hogy egy dolgot több helyen is megtalálsz, de egyébként meg ott van az is, hogy miközben puskát írsz, már némileg megtanulod, de legalábbis átismétled, és utána könnyebb lesz elővenni a rövidtávú memóriádból.
+ Tipp:
1.) Miközben puskát írsz, ne közvetlenül másold át, hanem olvasd el mondjuk az évszámot, és próbáld meg csak arra a pár másodpercre megjegyezni, amíg egyik papírról átírod a másikra.
2.) Ha közvetlen elalvás előtt átnézed/-olvasod párszor az anyagot, alvás közben „átmegy” a rövidből a hosszú távú memóriába, és onnan már bármikor könnyebb előszedni.
3.) Próbáld meg kötni valamihez!
– [EGYSZERŰBEN] Én személy szerint az „Egy dunántúli mandulafáról”-t, úgy tanultam meg közel öt perc alatt, hogy szavanként, ha kellett, ismeretlen, görög mitikus szavaknál, szótagonként rajzoltam hozzá valamit, 'pölö': „Hesperidák” → „Hess” [egy kéz és szálló madarak] + „Peri” →[Periódusos rendszer mintájú ház] + „Dák” - [Duck – egy kacsa]
Ez kb. így egyben úgy néz ki, hogy a periódusos rendszer mintájú házából kihessegetnek egy kacsát. Kellően értelmetlen ahhoz, hogy meg lehessen jegyezni
– [BONYOLULTABBAN] Vagy: versnél még a ritmus. Évszámoknál… hááát, nem tudom.
Egyszerűbb, ha olyan, hogy csak egy több számjegyű számot jegyzel meg és ha nincs túl nagy távolság akkor csak még pár kisebbet.
Pl.: i. sz. 476 – A Nyugat Római Birodalom bukása, a középkor kezdete
i. sz. 484 – „Első egyházszakadás: III. Félix pápa megfosztja tisztségétől és kiátkozza Akakioszt, Konstantinápoly pátriárkáját” (Wikipédia)
i. sz. 486 – A Frank Birodalom megalapulása
i. sz. 496 – A Frank Birodalom felveszi a kereszténységet államvallásnak
476, 484, 486, 496 –
– 8 – 10 – 20 –
476+8=484
476+10=486
476+20=496
Vagy akkor már, ha nagyon bonyolultak akarunk lenni, akkor
476=abc
a b+1 c-2 =>484
Vagy a matematikus elmék bármi törvényszerűséget ki tudnak találni, igazából azt mindenki maga tudja, hogy mi az amitől jól megjegyzi: egy kedvenc színészének születési évéhez viszonyítva, vagy egy film/rajzfilm szereplőjének életkorához, és szinte bármihez!
De sokkal egyszerűbb az első kettő.
Asszem kicsit túlbonyolítottam …
Na mindegy.
Hajrá és sok sikert! :)
Egyszerű:
Kb kell egy tk vagy kap amibe van a puska és miközben hintázol a jobb kezed benne van a padban és közbe húzod magaddal a puskát én irodalombó így írok ötösöket,úgy,h a tanár kb végig bámul
Fontos:
Bambulj miközben kihúzod a pusját bézz felfelé a szemed ráfrodítod a tanárra ée kb nen fog észre venni.
Én első padban is puskáztam,utolsóban a legjobb ne félj ne izgulj csak lazán,törin én holnap úgy fogok:
A 4 es lapra írjuk és tudom a kérdésket ezért itthin kidogozom majd kicserélem így írtam pár hónappal 4/5 úgy hogy semmit se tudtam holnap is fogok leírom,h mi lett
Miből puskázol?
Tanulj! Főleg ha orvostan hallgató vagy repülőgép-szerelő, vagy autószerelő vagy stb.... készülsz
nekem amúgy a klasszikus tekerhető toll tetszik:
#5 os vagyok:
Simán ment kicseréletem a lapot a tanár észre se vette,bár izgultam,de ez normális,azért ne remegj vagy próbáld meg nem mutatni :)
Majd leírom,h hanyas lett :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!