Nektek mi a tanulási stratégiátok?
Nyelvtanulásnál, vagy más tantárgyaknál , Ti hogy álltok neki tanulni?
Van statégiátok az elméleti és a gyakorlati feladatok megoldásához/ megjegyzéséhez?:)
Hogyan tudtok hatékonyan tanulni?
Válaszotokat előre is köszönöm !:)
Szia, nekem ezek váltak be:
1, Tanulásra való készülés, előkészületek:
- Tiszta szoba, rendezett tanulói környezet kialakítása
- Megfelelő fényviszonyok (Ez nálam nagyon fontos volt, idő volt, mire rájöttem, hogy a régebbi égők, a sárga árnyalatú fény rontja a koncentrációmat)
- Tanulás előtt ne legyünk farkaséhesek, de ne együk degeszre magunkat
- Nem mindig jó a teljes csend (pl. matekot zene mellett jobban tudom tanulni)
- Vannak dolgok, amihez viszont fontos a nyugalom, csend
2, Maga a tanulás
- Azokat a tantárgyakat, amik nagyon tanulósak sokkal jobban tudom úgy, ha többször felolvasom magamnak, utána megpróbálom leírni fejből
- Nagyon sokszor írok előre kérdéseket, akár ilyen hülyeségeket is, hogy "Ki mikor mit hol csinált?" a teljes leckéből, elolvasom a vázlatot, utána fejből kitöltöm, ez nagyon időigényes, de nekem jól működik (főleg történelem)
- Három nyelvet tanulok, angolul úgy tanultam meg, hogy nagyon sokat fordítottam, még úgy is, hogy nem értettem semmit, addig kutakodtam, míg értelmesen le nem tudtam fordítani valamit, ez nagyszerű a szövegértés és a passzív szókincs fejlesztésére, viszont egy patent nyelvtudáshoz kevés, angolban érdemes rámenni a speakingre is, anyanyelviekkel beszélgetni a leghatásosabb
- A harmadik nyelvemet egyedül tanulom itthon, ezt szeretem a legjobban, de erre is tudom a legkevesebb időt fordítani, szavakat sorozatokból jegyzetelem ki, igen, folyamatosan megállítom, hetente egy rész már egész szép szókincs :), ez is időigényes, de egy adott sorozatban garantáltan előfordulnak ugyanazok a szavak, így a berögzülés nem kérdéses.
- Kémiából, fizikából nekem az segít, ha szép jegyzeteket írok, és közben tanulom, fizikából pluszba megoldom a könyvben lévő feladatokat
- Biológia, földrajz nem annyira mennek nekem, ezeket csak olvasgatom, ismételgetem, amíg meg nem ragad
-A negyedik nyelvre nem sok plusz időt szánok, órákon nagyon figyelek, egyszer-egyszer átismétlem itthon
3, Kiegészítés
- Igyekszem nem széttanulni magam, nincs értelme
- Elnéző vagyok magammal szemben, ha valami nem úgy megy, ahogy akarom
- Nem adom fel, ha akadályba ütközöm
- Szünetet tartok, ha érzem, hogy már sok, általában ilyenkor kimegyek az udvarra vagy iszok egy teát
- Igyekszem félretenni a telefont
- A legjobban reggel a buszon, valamint délelőtt az iskolában fog az agyam, ezt az időt kihasználom
- Éneken, rajzon, angolon, infón (nálunk ezeken nem kell koncentrálni), inkább tanulok mást, hogy otthon kevesebbet kelljen
- Hétvégén is tanulok, hogy ne zökkenjek ki
Egyébként 17 éves vagyok, most gimnazista, eddig mindig kitűnő voltam, remélem tudtam segíteni!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!