Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ahhoz, hogy vegyésznek menjek...

Ahhoz, hogy vegyésznek menjek kell kémia emelt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Most 11-es vagyok és lehetséges, hogy vegyésznek szeretnék majd továbbtanulni, viszont 2020-tól kötelező lesz egy emelt szintű érettségi és én biológiára készülök.

Szerintetek elfogadható lesz az is? És nagy gond lehet a szakon, hogy már nem tanulom a kémiát, vagy be lehet hozni?

2019. okt. 29. 11:54
 1/6 anonim ***** válasza:
69%
Alap.
2019. okt. 29. 12:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy gond, hogy már nem tanulod. Nehéz lesz behozni. A biológiàt is elfogadjàk emeltnek. Bármely természettudomànyi tàrgy, vagy matek elfogadható kémia szakon.
2019. okt. 29. 12:53
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem indult fakultáció kémiából, így még csak a lehetőség sincs meg :(
2019. okt. 29. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálunk, a DE-TTK-n még tanévkezdés előtti héten írtunk szintfelmérőt. Kb egy középszintű érettségi, vagy annál kicsit még gyengébb szinten is volt. Akinek nem sikerült legalább 70%-osra, felzárkóztatóra kellett járnia. Ha ott sem sikerült eredményt elérni 1,5 hónap alatt, automata évismétlés. De ha ezt túléled, akkor meg az egyetem minden lehetséges kémiát meg fog tanítani. Rengeteg terület van, a gimi csak az alapokat adja. Nagyon nagyon király, ha valaki kémia emelttel jön, szerintem is ez lenne az ,,alap", de egy középszintű tudás is elég, mert itt minden területet részletesen előveszik, van belőle előadás, szeminárium, labor, rengeteg könyv, vagyis ha felveszed az iramot, be lehet mindent hozni.

Úgy viszont ne gyere ide, hogy semennyit nem tudsz. Oké, azért nem jársz kémia faktra, mert nincs, ez így elfogadható, de tanulj valamennyit mellette. Nekem volt egy osztálytársam, aki úgy jött vegyészmérnökire, hogy biológiából érettségizett, mert az könnyebb volt, de mindig is csak 3-as volt kémiából. A faktra bejárt, hogy hallgassa, de ennyi. Matekból se volt valami jó. Felvették, de többszörösen évismétlő, most pedig szerintem már nincs is itt. 6 éve csinálta az első két évet...már fizetősön is kicsúszott a keretekből, újra is felvételizett, szóval olyat ne csinálj, hogy semennyire nem megy a kémia.

2019. okt. 31. 13:09
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönööm 🙏🏼

És vegyész vagy inkább vegyészmérnök?

Mindenképp szeretnék később valamilyen egyedi terméket produkálni, ami piacképes is lesz.

2019. okt. 31. 13:36
 6/6 anonim ***** válasza:
Vegyészmérnökként a hozzá tartozó készülékeket, közgazdaságtant, vállalatgazdaságtant is tanulni fogsz, többrétűbb a képzés.
2019. okt. 31. 14:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!