Utóbbi években koncentrációs zavar és figyelem-elkalandozás lépett fel nálam. Ismertek olyan technikákat/módszereket, amikkel a tananyag és annak MEGTANULÁSA sikerrel menne végbe? Agykontroll könyv mennyire segítene?
Szia próbáltad a fecni technikát annak az a a lényege hogy ahova legtöbbet nézel oda (pl fal , szekrény, ajtó vagy bárhova) ragasztod és majd elolvasgatod Néhány ismerősömnek ez segitett
Meg gyakorold a figyelmet nehéz lesz mert nehéz lesz de könnyíteni úgy tudod ,hogy minden figyeleme elterelő dolgot kizárod pl internet
Ha utóbbi, ezt hogyan érdemes orvosolni?
Már HA tényleg ez van a háttérben...
Hiszen aki függő, pont őt a legnehezebb lebeszélni függőségének tárgyáról.
Digitalis detox könyv eléggé részletesen leírja, ha érdekel ennek a háttere. A Facebook, instagram korában, állandó és azonnali internet eléréssel az emberek zöme internet függő lett, és bár cikkek jelennek meg a veszélyeiről, gyógymód nincs rá, pont amit írtál, függőség, mintha a játékgép és heroin keveréke lenne.
Borzasztó, és brutális figyelemzavart okoz. Talán a mindfulness segít kicsit, de állandó a kisértés, mobil és laptop a munkaeszközöm, home office. Gondolatod.... Én próbáltam több helyre fordulni, pszichológus, pszichiáter, függőség kezelő, de Elbagatelizálják, érdemi segítséget nem adnak, inkább lenézik az embert, másra fogják. Itt is azért vagyok, mert leszoktam a facebookról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!