Miért nem tudok odafigyelni, amikor olvasok?
Annak ellenére, hogy nagyon is érdekel a könyv. Szinte minden ötödik mondatnál megakadok, mert egy szóról eszembe jut valami. Valami negatív. Egy hibám/hiányosságom, egy engem ért sérelem, egy ciki helyzet, egy gyerekkorban gyökerező frusztráció, régi szégyenek és kudarcok a közeli és távoli múltból, a jövőtől való félelem. És nem tudom félre tenni azzal, hogy majd később még "visszatérek a témára" (magamban), mert addig nincs nyugtom, amíg meg nem beszélem magammal a problémát, mintha csak egy pszichológussal beszélgetnék.
Régebben is volt ilyen, de nem ennyire súlyos. Az utóbbi időben nem nagyon vettem könyvet a kezembe, de most, hogy belefogtam egybe, azon kapom magam, hogy elkalandozom, teljesen szétszórt a figyelmem. Hosszabb távon nyilván a régi rossz élmények feldolgozása, önismeret stb szükséges, akár szakember segítségével, de rövidebb távon is lehet tenni ez ellen valamit? Volt már így valaki?
Ilyenkor ráparancsolhat magára az ember, és kiűzheti a fejéből a hirtelen betolakodó gondolatot? Mert tudnék erélyes is lenni :), ha biztos lennék benne, hogy ez a helyes. Csak félek, hogy esetleg ez rossz módszer, és később megbosszulja magát. Hogy a rossz gondolat nem tűnik el végleg azzal, hogy elhessegetem, viszont az elodázás miatt később megsokszorozott erővel tér vissza.
Én is így vagyok ezzel. Nem tudom "leküzdeni", szerintem ezt az érzést, gondolatmenetet át kell "élni", nem lehet rajta továbblépni.
Illetve szerintem főként akkor jön rá az emberre, ha a lélek nem egészséges, és tudat alatt kattogsz a sérelmeiden például. Ha én éppen boldog vagyok (persze ha nagyon boldog vagyok, mert olyan történt velem, akkor az a baj:D), akkor tudok figyelni a könyvre.
Szerintem megoldás az mégis az lenne, ha valakivel többet beszélgetnél, kibeszélnéd a gondjaidat, sérelmeidet....mint egy pszichológusnál, de szerintem ha van ilyen barátod, az is segítség.
Én így gondolom/ez a tapasztalatom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!