Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem tudok odafigyelni,...

Miért nem tudok odafigyelni, amikor olvasok?

Figyelt kérdés

Annak ellenére, hogy nagyon is érdekel a könyv. Szinte minden ötödik mondatnál megakadok, mert egy szóról eszembe jut valami. Valami negatív. Egy hibám/hiányosságom, egy engem ért sérelem, egy ciki helyzet, egy gyerekkorban gyökerező frusztráció, régi szégyenek és kudarcok a közeli és távoli múltból, a jövőtől való félelem. És nem tudom félre tenni azzal, hogy majd később még "visszatérek a témára" (magamban), mert addig nincs nyugtom, amíg meg nem beszélem magammal a problémát, mintha csak egy pszichológussal beszélgetnék.

Régebben is volt ilyen, de nem ennyire súlyos. Az utóbbi időben nem nagyon vettem könyvet a kezembe, de most, hogy belefogtam egybe, azon kapom magam, hogy elkalandozom, teljesen szétszórt a figyelmem. Hosszabb távon nyilván a régi rossz élmények feldolgozása, önismeret stb szükséges, akár szakember segítségével, de rövidebb távon is lehet tenni ez ellen valamit? Volt már így valaki?

Ilyenkor ráparancsolhat magára az ember, és kiűzheti a fejéből a hirtelen betolakodó gondolatot? Mert tudnék erélyes is lenni :), ha biztos lennék benne, hogy ez a helyes. Csak félek, hogy esetleg ez rossz módszer, és később megbosszulja magát. Hogy a rossz gondolat nem tűnik el végleg azzal, hogy elhessegetem, viszont az elodázás miatt később megsokszorozott erővel tér vissza.

2012. okt. 14. 02:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok ezzel. Nem tudom "leküzdeni", szerintem ezt az érzést, gondolatmenetet át kell "élni", nem lehet rajta továbblépni.

Illetve szerintem főként akkor jön rá az emberre, ha a lélek nem egészséges, és tudat alatt kattogsz a sérelmeiden például. Ha én éppen boldog vagyok (persze ha nagyon boldog vagyok, mert olyan történt velem, akkor az a baj:D), akkor tudok figyelni a könyvre.

Szerintem megoldás az mégis az lenne, ha valakivel többet beszélgetnél, kibeszélnéd a gondjaidat, sérelmeidet....mint egy pszichológusnál, de szerintem ha van ilyen barátod, az is segítség.

Én így gondolom/ez a tapasztalatom :)

2012. okt. 14. 08:43
 2/2 anonim ***** válasza:
Üdv a klubban:(Bár nekem az utóbbi időben ment az olvasás,amikor részben rendbe jöttek a dolgaim,viszont mostanában alig van időm rá,hogy olvassak.Lelki és fizikai nyugalom kell hozzá.
2012. okt. 14. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!