Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Megakarok halni, csak én...

Megakarok halni, csak én vagyok ennyire balfax egyetemi szerencsétlen nyomorék?

Figyelt kérdés

4. éves szegedi közgazdász hallgató vagyok, kisebb településről járok be.

Szakmai gyakorlatra kellett jelentkeznem, 5!! hyelyre adtam be jelentkezést lassan 2 hete (otp, raiffeisen, coop, 2 kisebb), erre csak az egyik kisebb írt legalább annyit vissza, hogy betelt a helyük. A másik 4 semmit, és ma délután volt a beadási határidő. Otp dél alföldi régiót írt, Szegeden kívül felsorolt vagy 5 másik helyet, az én városomba is lett volna szabad hely.

Másnak könnyű, aki helyben lakik, vannak kapcsolatai berakják simán ide oda, de egy bejáros "vidéki" meg magára vessen...most ez miatt fogok csúszni és fizetni plusz 190et mert nem irnak vissza? Tudom hamarabb kellett volna elintézni, de ha van több hely is a honlapon akkor gondolom nem telt még be, nem?

Fizetés se kell már, csak lett volna bármi hely, BÁRMI...ezen a héten írtam emailt a 2 bankosnak, hogy sikerült-e valamit lépni az ügyben, semmi visszajelzés. Személyesen meg nem tudtam bemenni egy írodájukba, mert ezt Pesten intézik gondolom...nem tudom mi lesz most velem, se munka, se pénzem, se semmim. Már így is félévet csúsztam, már régen dolgoznom kéne valami normális munkahelyen, már nettó 200 fizunak is örülnék...de ez, bejárok a nyomorék buszon, szüleim tartanak el majd 23 évesen, nyári diákmelóból maradt pénzemen kívül nincs több, kérni képtelen vagyok már így is azt érzem kihasználom őket.

HELP, sírógörcsöm van már több órája, nyugtató meg nincs itthon...

2019. okt. 26. 01:33
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Ne keseredj el, vond le a tanulsagot es lepj tovabb. Egyebkent en pont emiatt fogok kulfoldre jelentkezni...ez nagyon nagy kiszuras Magyarorszagon, hogy gyakorlati helyet nem biztositanak, jobb helyeken segitenek...
2019. okt. 26. 08:33
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Tudom, hogy ezt nehéz elhinned, de nem olyan drasztikus a helyzet, hogy ennyire elszomorodj. Pihenj 1-2 napot (elvégre hétvégén amúgy se tudnál ez ügyben semmit se intézni), ne ezen agyalj, utána tisztábban fogod látni a dolgot.
2019. okt. 26. 11:01
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

"Másnak könnyű"

Kinek? Minden egyes csoporttársadat berakta valahova a szülője, egyedül te maradtál hoppon? Azt felhozni kifogásnak, hogy "mert én vidéki vagyok" valami rém dedós dolog. Én is faluról jártam be az egyetemre, az egyetlen kellemetlenség az volt, hogy ha bulizni akartam, akkor bent kellett aludnom vkinél, mert nem volt 4000 forintom taxira.

Ha pedig tudod, hogy hol rontottad el, akkor meg miért írod, hogy másnak könnyű? Igen, előbb kellett volna erre gondolnod, ezt te cseszted el és nem a másikra kellene mutogatni meg bezzegelni és kifogásokat keresni, hanem megenni, amit főztél és megoldani a problémát. Ha már idén nem lehet helyet találni, akkor így jártál. Akkor leadod a jelentkezésedet most a következő turnusba. És de, az ilyet vagy jobb személyesen intézni, vagy minimum telefonon, az ilyen helyek kapnak naponta 100 emailt, örülhetsz, ha olvasták egyáltalán a tiédet. Tessék telefonon érdeklődni és nem ülni és várni a sült galambot, mikortól tudnak leghamarabb fogadni. Nehéz elhinni, hogy egy egyetemista által írt problémáról beszélgetünk, középiskolában csinál ilyen cirkuszt az ember... szedd össze magad, elvégre felnőtt ember vagy, pár éven belül dolgozni szeretnél, hogyan óhajtasz állást találni majd, ha már egy gyakorlati hely sem megy és ráadásul inkább kapsz hisztériás rohamot miatta és kukkolod a másikat, hogy neki miért volt könnyebb (ha valóban az volt), mintsem most is keresnéd a lehetőségeket és hétfőn reggel 8kor felhívnál 10 helyet? Kifogásaid vannak, ráadásul elég sz*rok. Megérdemelted, hogy így jártál, majd most megtanulod, hogy általában nem hullanak az ember ölébe dolgok, és nem azt a 2 embert kell nézni, akinek mégis, hanem azt a maradék 200-at, aki ugyanonnan indult, ahonnan te.

2019. okt. 26. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg helyben valami lehetőség? Önkormányzat, posta, kisebb cégek? Menj be személyesen, mondd el a problémádat, mondd el hogy szükséged lenne egy igazolásra a sulidba, biztos hogy találkoztak már ilyennel. Nem tudom elképzelni hogy senki nem segít, kicsit tedd oda magad. És ne keseredj el ez még nem a világvége.
2019. okt. 27. 06:23
 5/8 anonim ***** válasza:
24%

13:40-es lepontoztalak. Teljesen igazad van az utolso sorok kivételével mindenben, de a kioktató stílussal semmilyen szinten nem tudok egyet érteni, sőt! .... :(

Kérdező! Ne keseredj el, ettől leszel erősebb, okosabb, ügyesebb következő alkalommal, mindegy mennyit csúszol, ha végül befejezed. Csak fejezd be, igaz kiesés de ha jól csinálod megtérül. :)

Nem biztos, hogy ez vigasztal, de nekem a saját hülyeségem miatt "szívszorítóbb" :D történetem van, túl lehet élni, mindent!!!! Ne bánkódj és bántsd magad!!!!

Amugy ez meg most jutott eszembe, nalatok van kesedelmes leadasi kerveny? Nem hiszem el, hogy ha van egy idopont utana par nappal meg sunyiba nem csapjak hozza a tobbihez.... Holnap mindenkepp menj be szemelyesen bankokba, oda is ahova mar irtal, kerd a vezetot ne a pultnal dolgozokkal beszelj, nezd ki elore a nevet hogy lassak rajtad a hatarozottsagot, nem tudom nalatok mennyire veszik komolyan, de a TO-n egy-ket nappal a leadasi hatarido utan, meg nyomd oda az asztalra, es mond nekik hogy legyenek tekintettel arra, hogy mar vegzel.... vagy valami hasonlo szoveg, akar a rektornak hivatalos formaban, meg kell hogy engedjek. Remelhetoleg, de meg ne add fel!

28N

2019. okt. 28. 01:13
 6/8 anonim ***** válasza:
82%
Én meg nem akarok dolgozni egész életemben, mert meguntam és szar, nehéz fizikai meló, 22 éves vagyok, 8 általános a végzettségem, csak egy csöves leszek, még igy is azt mondanátok hogy jaj ne haljak meg ? Szerintem mindjárt beeszek mindenféle gyógyszert.
2019. okt. 28. 22:18
 7/8 anonim ***** válasza:
53%

5-ös válaszoló!

A helyzet az, hogy ha egy cseppet is érdekelnének itt a pontozgatások, akkor biztosan nem vettem volna fel ezt a "kioktató" stílust. Igen, rossz érzés, ha az ember nem azt olvassa, amit olvasni akar. Attól, hogy te, vagy akárki más lepontoz, még akkor is azt fogom gondolni, hogy a kérdező egy kifogásgyáros, és az ilyen embereknek nem buksisimogatásra van szükségük, hanem hogy valaki megmondja nekik, hogy tessék befejezni a cirkuszt. Attól, hogy itt mindenki előadja, mennyire sajnálja őt (ami nettó álszentség, főleg mivel semmi sajnálatraméltó nincs a helyzetben; nem a beteg szülőjének az ápolása miatt csúszott le a határidőről, és nem is amiatt, mert egy víz, áram és gáz nélküli isten háta mögötti tanyán kell élnie 200 másik családdal, hanem mert figyelmetlen volt), még ő nem lesz talpraesettebb, nem fogja megérteni azt, hogy nem a kifogásokat kell keresni, mert az van mindenkinek, hanem a lehetőségeket és fel kell hívni a figyelmét arra, hogy bizony ez is tanulópénz volt, főleg mivel ő nézte be. Ha ennyire nem megy neki a dolog, akkor valamit ő ront el. Akkor meg lehet kérdezni a többieket, ők hogy jutottak gyakornoki helyhez, de annál szánalmasabbat és hátráltatóbbat, mint az, hogy felsorolom, hogy miért NEM tehetek róla és mind ezt megfejelitek egy nagy halom együttérzéssel, amivel megerősítitek őt abban, hogy igaza van és tényleg nem tehet semmiről, azzal csak azt éritek el, hogy hosszútávon egy sikertelen, megkeseredett szerencsétlen ember lesz belőle, aki sosem lesz hajlandó időt, energiát befektetni a fejlődésbe, mindig csak sírni fog, hogy szegény ő, bezzeg akinek a feneke alá tették...

2019. okt. 29. 19:21
 8/8 anonim ***** válasza:

En ertem a problemad kedves utolso, de te nem erted azt, hogy nem vagy te itt senki ahhoz, mint ahogy en sem, hogy ilyen stilust megengedj magadnak. Es hidd el nem ebbol fog tanulni, hogy itt arrogánsan kioktatjak, foleg mikor emiatt rossz passzban van. Es attol, hogy nem irt le mindent, nem biztos hogy nincs mas a hatterben. Egy szo, mint szaz, ne torjunk palcat masik felett. Te sem, en sem vagyunk tokeletesek, mindenkinek vannak mely pontjai az eleteben, es nem latunk at mindig egybol mindent...

Valoszinuleg neked sem esne jol, ha latod, hogy hibaztal, de nem mondod ki, es meg jol "odab*sznak" a sajat igazukkal, amiben van is valamennyi igazsag. Az hogy szerettel valaszolok nekem nem telik semmibe, a masiknak sokat jelenthet. Na megyek tovabb tobbet ide nem irok, kedves kerdezo, szurkolok neked, hogy meg valahogy meg tudd oldani a felevedet!!!

Jaa es meg csak annyi, hogy ha mar valaki eljutott eddig, "valamennyicske erot", csak fektetett bele...

A vilag egyik legbutabb dolganak tartom ismeretlenul itt kioktatni a masikat, nem vagyunk mi Atyaúristenek.... Ha tudsz szeretetet adni, miert ne tenned, es jobban nyitott lesz a masik is a te szemleletedre.... Nahh szép napot Nektek!!!

2019. okt. 30. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!