Más is érzi úgy, hogy meglèvő klikkek vannak (egyetem) és egyedül maradt? 😔
Sajnos nálam kimaradt a gólyatábor, gólya találkozók meg az első héten sem voltam mivel nem tartózkodtam itthon.
Ezalatt az idő alatt meg megalakultak a klikkek, én meg teljesen egyedül maradtam. Értem ezalatt, hogy vannak pl az “instalányok” ők nem nagyon engednek a köreikbe senkit, vannak a “stréberek” (ne értsetek félre, nem negatívan mondom) ők egymással vannak el, geek fiúk szintén egymással stb. Vannak csendesebb emberek akik szintén egyedül vannak, de talán 1-2 ilyen van és rajtuk meg azt látom, hogy ők egyedül vannak el, nem veszik pozitívan a közeledést. Mindenkinek megvan a saját világa és abba nem igazán enged be “kívülállót”, olyanok mintha évek óta barátok lennének vagy nem tudom. Teljesen egyedül megyek minden órára. Egy-két szót ha váltok valakivel, de mindenki a sajàt kis csapatával van legszívesebben.
Nekem ez nagyon szokatlan, hogy egyedül vagyok, mert középsuliban mindig volt társaságom, úgymond “népszerűbbnek” számítottam, itt meg nincs kihez szólnom, hiányoznak is a régi barátaim:( Persze tartom velük a kapcsolatot rendszersen, csak rossz egyedül menni minden órára. Ti is éreztetek így?
Első félévben szerintem nem ritka amit írsz, főleg nagy egyetemek nagy létszámú szakjain. Később, ha lesznek kisebb létszámú órák/gyakorlatok, akkor majd sokkal könnyebb lesz "ismerkedni", összebarátkozni. Alapból lesz egy csomó közös téma a beszélgetések kezdeményezéséhez, pl.: a tantárgyakról, tanárokról, zh-ról, vizsgáról, beadandóról stb.
Én is nagyrészt egyedül voltam az első félévemben, kb minden órám nagy 300-500 fős előadókban volt, és csak a szaktársaim egy részét ismertem, őket is többnyire csak látásból. Majd csak a második félévben, amikor már volt olyan szabadon választható tantárgyam, ahol voltunk kb 30-an, kezdtem el jobban ismerkedni, és mondhatjuk, hogy bekerültem egy klikkbe, és kb harmadik-negyedik félévem volt az, amikorra már úgy egész jól ismertem a szaktársaim nagy részét, és az évfolyam is összeszokott annyira, hogy már nem volt komolyabb klikkesedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!