Nagyon nem mennek az emelt kémia érettségis számolások?
Változtass technikát!
Mondd, hogy oldasz meg egy feladatot?
Írd le ide. Step by step
Figyu, én írtam privátban. Ha kell tényleg segítek. Nem zaklatok embereket, nem is a szerveidet akarom beszervezni. Ne félj! Én is lemaradtam az orvosiról én is kémiázok izomból :D
Nem szégyen segítséget kérni és elfogadni se. Ha egyedül kínlódsz, r*hadtul nem mész semmire sem.
Válaszolva válaszodra
Reakció egyenlet mindig kell!
Pl. A szerves égetéshez be kell seggelni az ált. képleteket + az egyenleteket (az egyenletet ha fel tudod írni a képlet alapján akkor nem kell megjegyezni) pl. Alkén, cikloalkán -CnH2n
Gázreakcióknál tudni kell egyenletrendszeret csinálni: pl van 2 reakciód: propánt CO dal szennyezett, elégették
A kérdés mekkora a szennyezettség mértéke. Azt tudjuk még h a reakció után a víz lecsapódása után a kel. Gázt átvezették NaOH-on annak nőtt a tömege x g-al. Ugye egyből tudod h az a tömegnövekedés CO2 (de ide is kell egyenlet) . Felírod az egyenleteket látud az arányokat.
CO -> CO2
Propán ->CO2 és víz
Mondjuk tudjuk h összesen 5 MOL gáz volt a kezdetek kezdetén
Akkor a propán x
CO 5-x
Az egyenlet alapján az arányoknak megfelelően megkapod h mennyi CO2 keletkezik. A CO2 tömegét átváltod molra, és ott is az egyenlet amit ha kiszámolsz x-re ki tudod számolni az eredeti gázösszetételt. De ezt be szokták játszani szerves vegyületekkel is :D
A kristályosítás az mindig nekem is a gyengék volt inkább nem nyilatkozom...
Elektrolízishez minden a függvény táblában van.
Szerintem a kémiát szeretni kell. Én mindig úgy imádom amikor egy kicseszett nehéz feladatot csinálok meg és a végén kijön az eredmény.Ha sok feladatot megcsinálta akkor észreveszed hasonlóságot. Igazából nem térnek nagyon el a feladatok egymástól, csak más irányból kérdeznek. Másrészt ha tisztában vagy a feladattal, átlátod az azért is jó mert mondjuk elektrolízis idejére egy fényév jön ki (ők ez erős túlzás de azért na) észrevesznek, nem pedig csak örülsz h dejó kiszámoltam.
A másik kedvenc amikor irreálisan magas kristályvíz szám ön ki...
Na mindegy... Sokáig sorolható... De többet ér a tanulás, gyakorlás
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!