Nagyon nem mennek az emelt kémia érettségis számolások?
Gyakorláson kívül sok más lehetőséged nincs.
Azt se feledd, hogy az egyetemen minden 10x olyan nehéz, a matektól kémiáig. Az érettségi baba szint.
Ha nem látod át h mi is történik akkor nem csak a számolás dal, hanem az elmélettel is gond van.
Pl. Van egy gázrakció, neked abból tudnod kell már kapásból h hogyan változik a nyomás és a térfogat. Pl. Ha az a kérdés h hány %-ot változik a térfogat akkor egyből be tudod lőni h csökkenni fog vagy nőni az eredetihez képest stb. Lásd át a feladatot... Mi is amit kérdezni akarnak, mert úgy ki is lehet szelektálni a fölös adatokat. Véleményem szerint, senki sem tud segíteni, csak te magadon. Ha más tanít, mutat feladatot... Olyan mintha más jegyzetéből tanulnál a sajátos helyett. Építsd fel a saját levezetése logikát.
Amúgy a mozaik akkor van egy új könyve kidolgozott feladatokkal, én azzal készülök, mármint megoldom a feladatot és összehasonlítom az ő levezetésükkel. Sokszor az enyém könnyebb, sokszor az övék. Van hogy nekem fél oldal levezetni nekik pár sor, de nekem az nem logikus, minek tukmáljak a fejembe valamit, amikor megy magamtól is (többnyire).
Sok-sok gyakorlás, és ami fontos, a képzelőerő! Lásd ami történik, ha kell rajzold is le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!