Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Melyik emelt szintű érettségir...

Melyik emelt szintű érettségire a legkönnyebb felkészülni?

Figyelt kérdés
Májusig miből lehetne felkészülni? 4 éve érettségiztem, munka mellett most tudnék valahova levelezőn jelentkezni. Több szak is szóba jöhet, gyakorlatilag nagy a választék. Egy érettségiz mondjatok, amiből szerintetek könnyű felkészülni, és 60%-ot össze tudok szedni. Ennyi kellene. Nyelvvizsgám megvan. Angolra is gondoltam, csak rég használtam a nyelvet, sokat felejtettem. Szóval nem tudom miből lenne érdemes. Tényleg bármilyen érettségi jöhet, olyan szakra jelentkezek, ahová jó. (Hogy értsétek: csak egy papír kell a munkámhoz, előrelépni, mindegy milyen diploma, ezért írtam, hogy az érettségi is mindegy. Annyi, hogx matek, magyar, biosz, kémia kilőve)

2019. szept. 24. 18:21
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Ha jól magolsz akkor történelem, ott az esszé az amihez készség kell egyedül
2019. szept. 24. 18:27
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Angol vagy történelem, esetleg társadalomismeret.
2019. szept. 24. 18:40
 3/6 A kérdező kommentje:

Egyébként erre gondoltam én is először. Anno a középszintűt 83%-ra írtam, meg szerettem is. Csak ugye idővel felejtettem annyit ebből is, hogy nagyjából emlékszek a főbb eseményekre, meg be tudom tájolni, csak ugye emelten nagyon bele kell menni részletekbe sokszor.

Angol emelt is szóba jött, így, hogy a középfokú nyelvvizsgám abból van, csak az is 3 éve van meg, azóta nem foglalkoztam nyelvvel sem.

Informatika van még, amit napi szinten használok, abból viszont a programozás és a bonyolultabb sql lekérdezések adatbázisba felejtősek. Meg inkább humán beállítottságú vagyok.

Társadalomismeretből is gondolkoztam, de azt abszolút a nulláról kellene elkezdenem, meg gyakorlatilag semmi egy helyen fellelhető anyagot nem találtam belőle, úgyhogy hiába tudok érvelni, képbe vagyok jelenismeret bizonyos dolgaival, politikával stb. nem tartom jó ötletnek.

Földrajz emelt jött még szóba, de ott is eléggé nulláról indulok.

Szóval marad a töri vagy az angol.

Félre kell tennem a lustaságom, és nekiülni seggelni.

A végén nincs kizárva, hogy a töri marad.

:D

2019. szept. 24. 18:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Amúgy történelemből elég a tankönyv. Habár vannak dolgok amikre a tankönyv nem készít fel, de ez csak az esszéknél köszön vissza egyedül
2019. szept. 24. 21:01
 5/6 A kérdező kommentje:

Mire gondolsz egészen pontosan, utolsó?

Arra, hogy emelt szinten el kell tudni vonatkoztatni egy adott témától, feltételezéseket tenni, és véleményt formálni róla?

Egyébként a Száray Miklós könyvek, és az idei kidolgozott emelt szint témakörös könyv együttes használatával jól fel lehet készülni?

Történelemből 70% körüli eredmény kellene.

2019. szept. 25. 07:57
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem aktuális biztosan, de pl földrajz.
2021. máj. 1. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!