Melyik emelt szintű érettségire a legkönnyebb felkészülni?
Egyébként erre gondoltam én is először. Anno a középszintűt 83%-ra írtam, meg szerettem is. Csak ugye idővel felejtettem annyit ebből is, hogy nagyjából emlékszek a főbb eseményekre, meg be tudom tájolni, csak ugye emelten nagyon bele kell menni részletekbe sokszor.
Angol emelt is szóba jött, így, hogy a középfokú nyelvvizsgám abból van, csak az is 3 éve van meg, azóta nem foglalkoztam nyelvvel sem.
Informatika van még, amit napi szinten használok, abból viszont a programozás és a bonyolultabb sql lekérdezések adatbázisba felejtősek. Meg inkább humán beállítottságú vagyok.
Társadalomismeretből is gondolkoztam, de azt abszolút a nulláról kellene elkezdenem, meg gyakorlatilag semmi egy helyen fellelhető anyagot nem találtam belőle, úgyhogy hiába tudok érvelni, képbe vagyok jelenismeret bizonyos dolgaival, politikával stb. nem tartom jó ötletnek.
Földrajz emelt jött még szóba, de ott is eléggé nulláról indulok.
Szóval marad a töri vagy az angol.
Félre kell tennem a lustaságom, és nekiülni seggelni.
A végén nincs kizárva, hogy a töri marad.
:D
Mire gondolsz egészen pontosan, utolsó?
Arra, hogy emelt szinten el kell tudni vonatkoztatni egy adott témától, feltételezéseket tenni, és véleményt formálni róla?
Egyébként a Száray Miklós könyvek, és az idei kidolgozott emelt szint témakörös könyv együttes használatával jól fel lehet készülni?
Történelemből 70% körüli eredmény kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!