Miért érdemes jegyzetet írni és miért nem a könyvből tanulnak az emberek?
ÚÚ, én hatalmas jegyzetíró voltam az egyetemen. Ha lett volna időm, biztos mindenből csinálok:D
1. Maga a jegyzetírás során rengeteg minden megragad. Mire végigértem a jegyzetkészítéssel, félig meg is tanultam az anyagot.
2. Mikor kidolgoztam egy tételt, akkor azt úgy szerkesztettem össze, hogy tényleg kiadjon egy normális feleletet. Sokszor a könyvben nem olyan sorrendben tárgyalja a dolgokat, mint ahogy mondjuk egy vizsgán mondanám.
3. Vannak olyan tételek, amik nem egy-egy fejezetet fednek le a könyvben, hanem több rézből kell összevadászni az infót. Sokkal egyszerűbb úgy megtanulni, hogy ott van egyben, mintha lapozgatni meg keresgélni kell.
4. A jegyzetben az ember már a lényeget írja le, szűri az infókat, alpontokba rendezi átláthatóvá teszi. Sokkal könnyebb megtanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!