Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon rossz vagyok matekból...

Nagyon rossz vagyok matekból és most fogok érettségizni, de szerintem kizárt hogy átmenjek rajta. Tapasztalatok? Többi lent

Figyelt kérdés
Nagyon parázom az érettségitől, mert hogy mindenki mondja hogy úú ez most nagy dolog meg ilyenek.És ettől én tökre be parázom hogy nem fog sikerülni, főleg nem matekból. 9.-től 12.-ig végig bukdácsoltam az évet és teljes sötétség volt matekból nem tudom hogy fogom lerakni és nagyon félek hogy behúznak. Esetleg tapasztalatok matek érettségivel kapcsolatban?Jól esne 1-2 tanács... azon kivül hogy ülj le és tanuld meg, mert nem értem...

2019. szept. 9. 00:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
31%
#10: Akkor senkinek sem tanították meg a függvénytáblázat-használatot. Vagy lehet hogy 19-en matt részegek/másnaposak voltak akkor. Más opció nem igazán van. A bátyám tavaly érettségizett. Az ő osztályában félévkor a 24 főből 10-12-en buktak meg általában (néha ő is), év végén pedig 3-4-en (de pótvizsgán mindig átmentek). Az érettségin pedig senki sem bukott meg, 1 valaki volt akinek mennie kellett szóbeliznie.
2019. szept. 10. 18:05
 12/13 1112 ***** válasza:
100%
Énszerintem abból adódik, hogy az egyik ember (amúgy nem vagyunk egyformák), mondja a másiknak , és meg is győzi adott esetben a másikat, hogy "Te hallod, a matematika az nehéz." És akkor így meggyőzik egymást, és ha általánosan ez az elterjedt álláspont , "feljogosítva" (nem rossz értelemben véve) érzik magukat arra, hogy ne értsenek hozzá, ne érdekelje őket. Ha ez az általánosan elterjedt nézőpont , álláspont, akkor minek érdekelje őket. Szeirntme ők erre gondolnak. És akkor meg se próbálják rávenni magukat, megerőltetni talán annyira nem is kéne. Csak hallották másoktól, hogy 'ez nem megy', és akkor meggyőzik saját magukat is, hogy "Ez nekem nem fog menni, ehhez én biztos kevés vagyok." Tehát, hogy meggyőzi magát róla, hogy kevés hozzá, és akkor meg sem próbálja megérteni. De egyébként olyan is előfordul, hogy valakinek a négy év alatt végig kegyetlen rossz a tanára, és annyira lemegy, lelankad még az a maradék érdeklődése is -már ha volt neki- , hogy nem is megy vissza pl, ha mondjuk az általánosiskolában még jó tanára volt, hanem fel sem merül, eszébe sem jut. Pl nekem a függvény meredekségét azt az " y=ax+b " -set azt visszamentem, és az előző tanárom magyarázta el. Aztán egy idő után már el kezdtük egyre többen nem érteni a matekot, és akkor egyik osztálytársam mondta, hogy járjak korrepetálásra (ez minden héten egy fix időpontban volt, le volt egyeztetve, hogy órarend szerint mindenkinek jó legyen), és akkor ott a tanár nagyon flottul elmagyarázza; és elmentem, és tényleg!! :) Viszont, 11.-ben pl nagyon jó tanárunk volt, és tényleg lelkesedett a szakterülete iránt; és többször is elmagyarázott valamit, de az egységkörös feladatot hiába próbáltam megérteni, azt nem sikerült. Na, az volt az nálam , amikor tényleg-tényleg próbálkoztam, és nem sikerült. De a többi az érthető volt. De az a tanár egyébként sokat betegeskedett sajnos :S, pedig még most se öreg. Na, szóval szerintem csak 1-1 olyan dolog lehet, vagy 1-2 , amit egy bizonyos ember nem ért, tehát még az alapját sem; a többi meg az , amikor belemagyarázza magának, hogy "Ez úgysem fog sikerülni", és kényelmes egyszerűséggel letojja. (Mármint tojik rája.) De egyébként szóval aki a 12.-es követelményeket minimum 2-esre teljesíti, az már az érettségit 2-esre 3-asra meg tudja írni. Tehát ezen Kérdező pajti ne stresszeld magad. És úgy állj oda a matematikához, hogy meg fogod tudni csinálni az eléd kerülő feladatokat mindenképpen. Ha van rá lehetőség, és pl a másik osztály tanára híresen jobb, akkor lehet, hogy megkérheted, hogy magyarázza el újra. De leeht,hogy a te tanárod is megfelelő, csak nem figyelsz oda rá, mondván, hogy "te ezt nem érted." Nem így kell hozzá állni. Hidd el, hogy menni fog, bízz magadban. Vagy pl egyébként vannak olyan tanárok is szerintem, akik skype-on elmagyarázzák neked, tehát időnként amikor nem tiszta 1-1 valami, akkor egy órát fizetsz neki, és akkor elmagyarázza ügyesen. De akkor viszont tényleg figyelj oda rá, ne az legyen , hogy ő ott esetlegese szenved neked, hogy megérttesse veled, te meg nem is figyelsz rá, meg se próbálod megérteni. Tehát koncentrálj oda, és ne a koncentrálásra koncentrálj, hanem a feladatra. (Én egyébként nem ismerek ilyen tanárt , de biztos van.) Na, szóval menni fog és kész, és több opció nincsen. Ja egyébként az igazsághoz hozzátartozik, hogy én mondjuk úgy elvoltam a matekkal. Általánosban tagozatos voltam belőle, középsuliban meg nem , de olyan 2-3-4 mindig megvolt belőle. Ja és valaki mindig azt mondja, hogy 'ha leraktál magad elé egy feladatot születésed előtt, akkor kétséged se legyen afelől, hogy raktál mellé kellő tudást is, hogy meg tudd csinálni.' Ja és tényleg , szal kétséged se legyen afelől, hogy méltó vagy rá, hogy sikerüljön. Ügyes vagy te, csak egy kevés energiát bele kell feccölni.
2019. szept. 10. 22:13
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ott van a diszkalkulia is.
2019. nov. 7. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!