Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol (középfokon) milyen...

Angol (középfokon) milyen nyelvvizsgát ajánlanátok? Ti melyiket próbáltátok, jó-rossz tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Nyelvvizsgázni szeretnék még ebben az évben,de nem tudom hogy melyiket lenne érdemes megpróbálni. BME-nyelvvizsgán már volt két sikertelen próbálkozásom 1 éve (írásbeli). Közben egyetemre mentem és eddig nem volt időm nekifeküdni megint, de most szeretném mielőbb megcsinálni. Érdemes megint nekifognom BME-nek vagy keressek másik típust? Lehetőleg olyan típúsút szeretnék ahol a vizsgáztatóval szóbelizek nem másik vizsgázóval és lehetőleg nem megy minden a nyelvtanra mert azzal mindig is voltak problémáim. Nektek mik a tapasztalaitok?

Minden segítséget köszönök szépen!

2016. ápr. 8. 15:31
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

ECL.

Nekem elsőre meglett mind az angol, mind a német nyelvvizsgám középfokon.

A szóbeli 3 részből áll:

1. Bemutatkozás - ezt még nem pontozzák.

2. Egy témáról "beszélgetés" a vizsgapartnerrel, vagy a vizsgáztató kérdez, ezt a vizsgáztató dönti el. Egy témát húztok, és arról beszéltek felváltva, egy-egy kérdést intézve a másikhoz, vagy a vizsgáztató kérdez egyszer tőled, egyszer a másiktól.

3. Képleírás. Igazából itt is egy "témát" kell húzni, ahhoz kapcsolódóan van 4-5 kép, és azok segítségével kell TELJESEN ÖNÁLLÓAN beszélni az adott témáról. Itt nem kell egymástól kérdezni, hanem egybe, "monológszerűen" elmondani amit tudsz a témáról a képek alapján. Esetleg a vizsgáztató intézhet feléd egy, max két kérdést.

4. Magnóhallgatás. Két szöveget fognak magnóról lejátszani, vagy éppen laptophoz, ehhez vannak különböző típusfeladatok. Pl 2-3 szavas választ adni a kérdésre, ikszelgetni hogy igaz vagy hamis, stb.

Írásbeli:

1. Két olvasott szöveg értése. Kérdésekre kell válaszolni, vagy a "cikkeket" összekötni a megfelelő címmel.

2. Két levél írása.

Számomra ez tűnt a legegyszerűbb nyelvvizsgának. Itt nincs szituációs feladat, vagy külön nyelvtani dolog, itt viszonylag "normálisabban" megy a vizsga. Tényleg arra megy rá, hogy tudsz-e társalogni ezen a szinten az adott témáról.

A magnóhallgatás a buktatós itt, elég nehezek szoktak lenni.

Nekem pl az angol nyelvvizsgánál az egyik magnós szöveg egy játszótéri beszélgetés volt, folyamatos gyerek visítással és a forgalom morajlásával.

Volt, akinek opera alatti beszélgetés volt a magnós szövege...

Szóval itt inkább a hallott szövegértésre kell rákészülni.

2016. ápr. 8. 17:00
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Én egy kicsit tartok attól, hogy vizsgapartnerrel vizsgázzak, mert én is ideges vagyok, ő is, ha nem egyenlő nagyjából a tudásunk akkor egymással szúrunk ki. De gondolom általános esetben teljesíthető... az írásbeli része nem tűnik nehéznek de a magnós érdekes. Hallás értés szóbelin van, nem az írásbelivel összekötve ?

2016. ápr. 8. 18:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem megy a vizsgapartnerrel a "beszélgetés" akkor a vizsgáztató kérdez, nem fogja hagyni hogy fél órán keresztül szerencsétlenkedjetek, ettől nem kell tartani.

Nagyon rendesek, segítőkészek.

A magnóhallgatás az írásbeli napján van, az írásbeli után, de a szóbelihez számítják a pontjait, ezért a szóbeli vizsgarészhez tartozik.

Egyébként írtam, hogy a vizsgáztató dönti el, hogy ő kérdez, vagy a két vizsgázónak kell "beszélgetnie" egymással.

De meg is jelölheted a vizsgapartnered a jelentkezési lapon, ha ő is téged jelöl, akkor egy párban fogtok vizsgázni, így tudtok együtt felkészülni, gyakorolni.

2016. ápr. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!