Zeneiskolában mennyire jellemző hogy a szolfézs miatt megunják a gyerekek az egészet, és nem akarnak járni? Szolfézs-tanár megutáltathatja velük? Tapasztalt valaki ilyet?
Nálunk kb. a diákok 90%-a a szolfézs miatt hagyta ott, egyszer beszéltem is erről az egyik zenetanárral és ő ezt nyilatkozta. Én utáltam személy szerint, valahogy 10-11 évesen nem állt rá az agyam az egészre, még kiforrott tanulási technikám sem volt. De csak 4 évig kellett tanulni, utána már lehetett zenetörit, zenekart, énekkart választani helyette.
8 éve zeneiskolás lány
Nagyon sok múlik a tanáron. Gyerekként a kortársaim közül sokan ezért utálták meg a zenélést, pedig pont hogy ennek a tárgynak az lenne a funkciója, hogy segíti a zenei írást-olvasást, megismernek, énekelnek ismert klasszikus zeneműrészleteket, népdalokat, ritmust tapsolnak, nem pedig az, hogy örökre megutáltassa velük és elvegye a kedvüket.
Hála Istennek, én jó kezekbe kerültem. Alapfokú zeneiskola után konziban kötöttem ki. Nekem csak ott kezdődött egy bizonyos letargikus időszak ezzel kapcsolatban, ami a zenész ambícióimat végül nem vette el, mert nem mindenki akar összhangzattan professzor lenni. 😄 Nem is kell minden szakra ilyen szinten. Külföldön nem is aszalják a zenész nép nagy részét ilyen intenzíven ezzel, csak azokat, akiknek nem az előadóművészet, játék, hanem a hardcore elmélet az opció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!