Van valahol cikk stb. ahol leirjak hogy lesz 2020 tol pontosan a felveteli rendszer?
Orvosi felvételi: biosz és kémia emelt vagy biosz és fizika emelt érettségivel kapsz összesen 50 plusz pontot. Egy közép nyelvvizsga, vagy ezzel egyenértékű legalább 60%-os emelt nyelvi érettségi csak a belépő a felsőoktatásba. Csinálsz még egy közepet vagy egy másik nyelvből 60%-os emeltet akkor kapsz 28 plusz pontot. Ha a második középfokú nyelvvizsga helyett csinálsz egy felsőfokút akkor a 28 helyett 40 pluszpontot kapsz.
Ha oktv eredményed, vagy országos sporteredményed van akkor kapsz 10 plusz pontot.
Legyen biosz emelted B százalékos és a kémia emelted K százalekos, valamint egy angol és egy német középfokú nyelvvizsgád akkor a pontjaid:
(B+K)×2+50+28.
Én így értelmezem.
Es ha ezek lesznek:
Biosz emelr: B %
Kemiia emelt: K%
Nemet emelt: N%
Angol kozep nyelvvizsga
Nemet felsofoku nyelvvizsga
Akkor mennyi plusz pontot szamithatok be?
(B+K)×2+50+40
A német felsőfokúd többet ér mint a német emelted így a +40 ponttal számol a rendszer. A német emelted szerintem felesleges csinálnod mert a biosz kémia emelttel kimaxoltad az emelt érettségire kapható 50 pontot. Az angol középfokú nyelvvizsgával teljesítetted a nyelvvizsgaköveteleményt. A német felsőfokúért meg 40 pont jár.
Nem szentírás amit írtam. Én így értelmezem azt amit a neten olvastam. Decemberben biztosan lesz valamilyen pontosítás. Esetleg próbáld meg a felvi pontkalkulátort is.
Azt nem ertem, hogy akkor ebbe hol vannak a kotelezo tantargyak ?
Nem duplazni szeretnek. 3 emeltbol nem lehet a +100 pontot megcsinalni?
Csinálhatsz 4 emeltet is de 2020-tól az emelt érettségikért maximum 50 pont kapható, nyelvvizsgákért maximum 40 pont kapható, oktv vagy sport eredmémyekért max 10 pont.
A hozott pontokat nem tudom hogy számolja a rendszer. Az biztos, hogy a számodra legkedvezőbb eredményt veszik figyelembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!