Mit gondolsz a Panemsulis biológia könyv elég?
szia!
énis ebből tanulok, csak emeltre! Szerintem elég, bár nekem megvan még kiegészítésképpen a 130 tétel biológiából - emelt szint- szóbeli. És a középszintű szóbeli biológia is :D szval én így hozom össze :)
Sztem középre bőven elég a Panemes!
2010. júl. 13. 14:59
Én csak a panemsulis "összefoglaló" könyvből tanultam az emelt biológia érettségire ez évben, és 85% lett, szóval szerintem középszintre bőven elég :) Főleg, hogy a szóbeli tételeket megkapod, mivel középszint.
2010. júl. 13. 16:09
3/17 A kérdező kommentje:
Nem kapom meg, és kicsit nehéz elhinni, hogy elég, főleg emeltre, de azért köszönöm.
[link]
Mint írtam, én csak ebből tanultam, plusz ha valamit nem értettem megkérdeztem a biosz tanárnőmet, és elég volt emeltre. Külön van benne rendszerezve az emelt és a közé anyaga, és bátran merem ajánlani, hogy elég :)
2010. júl. 13. 18:25
5/17 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy külön van benne. De nekem azt mondták max. vázlatnak jó, vagy előtte átolvasni az utolsó nap. 424 oldal, bármilyen biológia tankönyvsorozat(ami ugye a középszintűre készít fel, mozaik stb) min. 1000 oldal, vagy még több. Ezért kicsit kételkedem. Bár más kérdés, hogy mennyit magyarázott az a tanárnő.:) Meg mivel ilyen vékonyka, gondolom nem megy semmibe túl alaposan bele, hiszen akkor nem 424 oldal lenne. De várom a továbbító hozzászólásokat, akár részedről is, kedves utolsó.:)
Melyik könyvből tanultatok? Mert esetleg ha ugyanebből a panem-sorozatból, akkor esetleg azt tudom ajánlani, hogy olvasd végig a 3 kötetet, és utána ezt az összefoglalót, és akkor gyakorlatilag mindent átnéztél :) Ne tévesszen meg más összefoglalók 1000 oldala, tele van olyan információval, ami nincs is a követelményekben. Emeltre még annyit megtettem, hogy jártam fakultációra, de középszintre az sem kell :)
2010. júl. 13. 18:36
7/17 A kérdező kommentje:
Te most miről beszélsz? Én az 1 kötetes Panemsulisról, amit be is linkeltem. Te abból készültél vagy a sorozatból? Állítólag van valami sorozat is, de az nagyon rossz, legalábbis ezt hallottam. Amúgy mi 9.ben Mozaik Gál Bélás talán, de abból is van már min.3 fajta és azt mondják abból 2 nem ajánlott, hát fogalmam nincs.:S Aztán 10.és 11.-ben Dr. Lénárd féle könyvekből, ha így ismerősebb "az a szar színű". Szerintem azok túl nehézkesek, néhol hibások is, máshol meg hiányosak. Még a mozaik jó, de akkor ezek szerint, ha ennyi elég az meg túl vastag. Most azon gondolkodom szerezzem e be a másik kettő, három mozaikot(baromi drága), esetleg Szerényiset (szintén drága), vagy egy teljesen mást? Vagy Panemsulis meg ezeket olvasgassam és fölöslegs másik? Panem még nincs meg, de meg fogom venni. Ettől rosszabbat nem írhatok, úgyhogy ne a könyveken múljon, viszont ha fölöslegesek akkor nem szeretnék rájuk költeni. Szerényi 2 nagy kötete megvan, de az már tényleg túl sok, 4kötetes érthetőbb is. Meg van egy genetika könyvem biológiához, bár az középszintűhöz nem tudom mennyire kell. Érdemes feladatgyűjteményeket venni? És ha igen középszintűhöz mi lenne a megfelelő? Nem is láttam még olyat, csak emelthez.:S
Akkor érthetően, linkkel ellátva :D Szóval, mi az iskolában ebből tanultunk:
[link]
[link]
[link]
Én ezekkel teljesen meg voltam elégedve, de az emelthez megvettem hozzá ezt:
[link]
Én csak ajánlani tudom őket, szerintem nagyon jók. Esetleg még megveheted a feladatgyűjteményt is:
[link]
Ezeknek teljes mértékben elégnek kell lenniük, persze lapozd fel hozzá a régi füzeteidet, és akkor meglepetés biztosan nem ér :)
2010. júl. 13. 18:55
9/17 A kérdező kommentje:
Tehát az az 1 könnyv valójában 4 + még a füzet+ még ataárnéni, na erről beszéltem!:S Mi az órán semmit nem jegyzeteltünk, ugyanis nem volt mit! A kérdésem meg igen egyszerű volt, arra az 1db panemsulis könyvre gondoltam, nem a sorozatra. Kérdés, hogy az elég e önmagában! De köszönöm, hogy próbálsz tájékoztatni, minden háttértudás nélkül elég? Vagy felejtsem el? Nekem nem ismételnem kell, mint neked, hanem megtnaulni a sok hiányosságomat.
nekem csak a négyszáz akárhány oldalas panemes van meg, a zöld. emelt szinten készülök, és követelményrendszer szerint haladok. Sztem teis ha a szerint mész és úgy nézed át a dolgokat, akk sem érhet meglepetés. Én még ezt a gyakorlósat megfogom venni a feladatok végett!
2010. júl. 13. 19:09
Kapcsolódó kérdések: