Nehéz megtanulni spanyolul?
Szeretném megtanulni a spanyol nyelvet,először még csak itthon,internet segítségével,később majd tanárral együtt,célom a felsőfokú.Nagyon nehéz lesz így?
Imádom a spanyol nyelvet,kultúrát,a spanyol embereket,azokat az országokat is,ahol spanyolul beszélnek:pl.Brazília,Mexikó,Argentína.
Szerintetek érdemes belevágnom?:)
16/L

Szia! Én is angolul és franciául tudtam, mikor belevágtam itthon, könyvvel és ozzá tartozó hanganyaggal a spanyolba. Szinte játszi könnyedséggel ment, a két nyelv után! Főleg a francia segít!
Én a Girasol című könyvet használtam, és nem volt túl sok időm a tanulásra (mellette egyetem), azért ment. Úgy két év alatt odáig mentem, hogy simán elvoltam a spanyolországi nyaralás alatt és kommunikálni is tudtam. máshol még nem próbáltam ki magam, nyelvvizsgám még nincs. De mondom, én lassú voltam, és csak egyedül csináltam. Tanárral, vagy csoportban gyorsabb és könnyebb, de nekem nem fért bele.
Mindenképp érdemes, hisz idegen nyelvet tanulni mindig nagyon hasznos és jó elfoglaltság, a spanyol meg nekem is különösen a szívem csücske. Ráadásul ezt beszélik a világon a legtöbben (asszem). Vagy a legtöbb helyen. Szóval hajrá!

Braziliaban nem spanyolul, hanem portugalul beszelnek.
Egyebkent nem nehez megtanulni a spanyolt, foleg angol/francia utan. Rengeteg hasonlo szo van a franciaban es a spanyolban, egyetlen problema az lehet, hogy kevered oket, mint en. En angol/spanyol utan tanulom a franciat, es sokx spanyol szavakat akarok hasznalni... Egyebkent nekem a spanyol felsofoku kb. 2-2,5 ev tanulas utan megvolt, igaz, abbol egy evet Spanyoloban toltottem, de vegig egyedul tanultam, tanarom soha nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!