Hogy próbáljak meg dönteni? Állatorvosi/jog?

Felesleges. Ha el is végzed mind a kettőt, úgyis csak az egyikben fogsz dolgozni. Ha ügyvéd leszel, nem hiszem hogy szabadidődben neki állsz majd maszekolgatni állatorvosként, és állatorvosként is nehezen képzelhető el, hogy valaki plusz pénzért felcsap ügyvédnek hétvégente.
Ezek olyan foglalkozások, amik a teljes idődet igénylik, és fizetésileg is hülyeség foglalkozni bármelyikel is a másik mellett, mert egy is elégnek kell legyen a legtöbb esetben.
Mivel a jog elég telített, én azt mondanám legyél állatorvos. Nem fogod megbánni, fizetésileg sem és mint foglalkozás sem. Viszont elég sok a lecsúszott, vagy be-nem-futott ügyvéd.
Ilyen szakokat egymás mellett vinni egyetemem pedig még az életkedved is elveszi.
De ha csak hobbiként akarsz jogot tanulni, akkor hajrá.

#1: Igazán csodás ötlet... :D
#2 #3: Köszi nektek, igazatok van, a jogot "hobbiként" tudom itt-ott olvasgatni, a szívem azért tényleg jobban húz az állatorvoslás felé. :)

Egyébként a kettőt egy kicsit lehet ötvözni is, ugyanis állatorvosival lehetsz törvényszéki állatorvos, tehát foglalkozhatsz jogi dolgokkal.
Menj el decemberben majd a nyílt napra, ott kérdezhetsz is ezzel kapcsolatban.

#6 Ne aggódj, állatorvosként is rengeteget érvelhetsz a gazdiknak, akik már kész diagnózissal jönnek hozzád és törtenetesen nincs igazuk.
Kérdező. Állatorvosláson belül is van jog, lehetsz hatósági vagy törvényszéki állatorvos.

Jogász családból származó állatorvostan hallgató vagyok. Nyugodj meg, állatorvosin is magolhatsz jogszabályokat ( nekem eddig állatvédelemből kellett leginkább, de még genetikára és állattenyésztésre is kellett.)
Azért vigyázz ezzel a zseniséggel, láttam én 470+ pontos felvételizőt bukni. Szerintem sok szerencse kell hozzá, hogy ne hasalj el valahol, rosszul jön ki a lépés lehet, hogy valamelyik tárgyból csúszni fogsz.
És az is lehet, hogy nem olyannak gondolod az állatorvosi szakot, amilyen valójában. Nem 1-2 ember hagyja ott vagy fejezi be azért, mert már elkezdte, de amúgy ki nem állhatja és sohasem akar állatorvos lenni. Lehet, hogy félévkor úgy fogod gondolni, hogy "na akkor most jelentkezem át jogra".
Az állatorvosi szakma nem csak az állatok szeretetéről szól, meg hogy meg szeretném menteni őket (ez nem feltétlen neked szól, hanem az egyik előttem szólónak). Az állatorvos ott van a vágóhídon is, telepeken, akár állatkínzás esetén hallott állatot is boncol. Nem lehet és nem tud mindenki városi rendelőkben dolgozni, ls igazán állatorvos hiány vidéken és a telepeken van.
És nemcsak a gazdikkal lehet majd veszekedni, hanem a telepek vezetőivel és dolgozóival is, akik a teljesen sánta tehenet még nem akarják selejtezni, még minden nap felhajtják fejésre.
Egyébként az állatorvosi egyetem ügyvédje elvégezte az állatorvosit, majd elment jogra (meg talán még kitanult még néhány szakmát).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!