Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyszerűen nem bírom már a...

Egyszerűen nem bírom már a gyakorlatot, hogy értessem meg anyámékkal?

Figyelt kérdés

Már egy hónapja megkezdődött a nyárigyakorlat, de én már nem bírom. Reggel 5 órakor kelnem kell, készüldni és legyalogolni az állomásra, ami 10 perc sétát jelent. Az elején nem is volt még semmi gond, de most a végére nagyon elfáradtam, ami azt jelenti, hogy elmegyek 11 körül aludni, 5 kor ugye csörög az óra, és egész reggel szédülök, rosszul érzem magam. Ma lefele menet az álomásra olyan érzésem volt, mint ha el akarnék ájulni, de szerencsére ne történt semmi. Ha hazajövök hiába zuhanyzok le hidegvízzel, nem frissülök fel, amint lepihenek rámtör az álmosság és kénytelen vagyok elaludni.

Igaz, hogy elvileg már csak ez a hét van hátra, de ma reggel előállt azzal az oktató, hogy még a jövőhéten is menni kell. Na itt lett végleg végem. Ezt a hetet nagyon nagyon nehezen csak-csak túlélném valahogy, de a jövőhetet már semmiképp nem.

Előálltam ezzel anyáméknak, de ő csak elbagatelizálja a dolgot, szerinte csak lusta vagyok...ha az lennék le*zarnám az egészet, de nem, megyek és csinálom, viszont mostmár nagyon elegem van az egészből, mert már nem bírom tovább sem idegileg sem fizikailag. Ha a jövőhéten is mennem kell én ne tudom mit csinálok, még az is lehet, hogy otthagyom az egészet, mert tényleg nagyon nagyon kikészültem már.

Hogy tudnám rávenni anyámékat, hogy segítsenek valahogy?

2010. júl. 12. 13:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
egyetem alatt nem volt kolim, albérletet nem tudtunk fizetni, ezért minden nap kénytelen voltam vonattal utazni az egyetemre, ami 2 óra vonatutat jelentett, 4kor keltem, 8-4ig bent ültem, 7re estem haza. Ez ment 2 éven át.
2010. júl. 12. 13:13
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
milyen gyakorlat egyébként?
2010. júl. 12. 13:14
 3/11 A kérdező kommentje:
kőműves
2010. júl. 12. 13:14
 4/11 A kérdező kommentje:
És amellett, hogy lefáraszt úgy szellemileg, mint fizikailag még az időmet is elveszi, ugyanis semmire nem jut időm.
2010. júl. 12. 13:15
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Én középsuliba is így jártam be évekig. Nehéz nehéz, de ha ezt nem bírod, akkor hogy fogsz munkába járni? Hagyd abba a hisztit, meg lehet szokni.
2010. júl. 12. 13:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Nem a bejárással van itt a gond, hanem az ottléttel.

Bejárni 15 perc oda, 15 perc vissza, 30 perc alatt itthonvagyok, nem is ez a lényeg, hanem, hogy ott télen hóban fagyban, nyáron forróságban, esőben!!! kell a csicska munkát elvégeznünk, mert igenis azt csináljuk. Én kőműves szakmát mentem oda tanulni, nem sepregetést, szemétszedést és rakodást elvégezni és a fogyatékos emberek különböző hóbortjait eltűrni. Lehet, hogy ez hisztonek tűnik, de nem az. Ha valaki kőműves tanulónak jelentkezik az ne más mocskát takarítsa már. Elment úgy egy év, hogy nem tanultunk szinte semmit...

2010. júl. 12. 13:21
 7/11 anonim ***** válasza:
51%
Pedig tényleg csak lusta vagy Szerintem anyukádék is szívesen mondanák hogy ááá nincs már kedvem dolgozni nap mint nap nem csinálom tovább Csak akkor ki fizetné a taníttatásod ? Kapd össze magad nem vagy már kisgyerek
2010. júl. 12. 13:46
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

figyelj, pl egy orvos 48 órákat dolgozik egy huzamba, nem hallottam még egyet sem panaszkodni, a munkába járókkal ugyan ez van, reggel 8ra mennek, 5ig bent vannak, vagy egy gyárban dolgozó emberke, nem elég h kint van vagy 30 fok, bent neki jóval melegebbeket kell elviselni.

Általában az ember azt amit szeret, azt bírja, ha neked ez a kőműves dolog nem tetszik, akk jobban kellett volna tanulni, vagy más munkalehetőség után nézni.

Nem akarlak megbántani, de tényleg szüleidnek van igaza.

2010. júl. 12. 13:51
 9/11 anonim ***** válasza:
68%
10 perc séta az aztán komoly megerőltetést jelent, tényleg. Én Pesten is inkább sétálok fél-háromnegyed órákat, mint hogy a bkvt használjam. Mellesleg gyakorlaton mindenkivel az alja munkát végeztetik a pincérektől kezdve a szakácsokon át a kőművesekig. Te választottad ezt, akkor ne rinyálj!
2010. júl. 12. 14:10
 10/11 anonim ***** válasza:
68%
A kőműves munka igen kemény...Apukám kőműves, 41 éves, és amióta megszerezte a szakmát(középiskola óta) ebben a szakmában dolgozik. Na hát ő kibírja.A 40 fokban is kint dolgozik.Hidd el ott is kell takarítani, sepregetni,ugyan ki csinálná meg, ha nem ők?De egyébként ez legyen a legkisebb gond, hogy sepregetni kell. Majd ha pakolod a több 10 kilós cementes zsákot, meg a magasban rakod fel a hungarocellt...hajjaj:D Hozzá kell szokni.Ha elfáradsz, szedjél vitamint.Nem tudok jobbat tanácsolni.
2010. júl. 12. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!