Szerintetek jogos az ilyen fajta BKV büntetés?
Volt nálam több jegy, több járművön utaztam.
Mindenhol "lyukasztottam", mint kiderült pecsételtem... Természetesen pont azon a járművön, ahol jött ellenőr egy már lepecsételtet pecsételtem újra (mert nagyon halvány volt, nem láttam).
Én önként előre mentem az ellenőr fele amikor megláttam, hogy jön, mivel abban a tudatban voltam hogy jó a jegyem. Viszont amikor kiderült, hogy 2* lett pecsételve, akkor nem engette, hogy egy másik jó jegyet használjak, hanem megbüntetett.
Miért ilyen magas a pótdíj amúgy? Majdnem az eredeti ár 30*-osa, helyben fizetek, 8,000 ft.
De kártyát természetesen nem fogadnak el, így 13,000.
Ez tényleg az én felelőségem, hogy egy ilyen halvány, kopott jel kerül a kezelt jegyre?
Ja, és utólag vettem észre, hogy a "rossz" jegyet eltette.
Pedig lehet, ha bemutatom valahol, akkor belátják, hogy az eredeti pecsét (ami kb. 15 perces amúgy) alig látható és nem kell fizetnem...
#30. Szóval ha az autómata egy olyan hibás jegyet ad ki nekem amin nem fog a nyomda, nem lehet átlyukasztani (fiktív), akkor is jogos a büntetés ha nem kezelem megfelelően?
Azért nem kezeltem megfelelően, mert előzőleg nem a megfelő szolgáltatást kaptam. A tinta 80%-al kevesebb volt, de a jegy ára nem, ugyanúgy 350 forintba került. Mégis megbüntettek.
Amúgy lehetne olyan lyukasztó és pecsételő, ami érzékeli az előzményes lyukasztásokat, pecséteket.
""A te felelősséged, hogy erre figyelj, és ne régi jegyet használj újra."
Van ilyen szabály? Légyszí linkeld!"
Milyen szabály, te fogyatékkal élő? Hogy felnőttként te vagy felelős a tetteidért? Igen, van ilyen szabály.
Nem tetszik? Vetesd magad cselekvőképességet teljesen korlátozó gondnokság alá, szerintem indokolt lenne egy ilyen félnótásnak, és akkor nem kell majd felelned felnőttként a saját tetteid következményeiért.
Egyébként ha szerinted "nem volt látható" a korábbi pecsét, akkor vajon az ellenőr hogyan látta?
"Miért ilyen magas a pótdíj amúgy?"
Nyilván azért, hogy az emberek inkább megvegyék a 350 forintos jegyet.
Kétszer "kattintottál" el egy jegyet, innentől jogos a büntetés. Onnantól, hogy felszállsz a járműre, elfogadod az üzletszabályzatukat, ami egyértelműen leírja ezt.
Na meg valahogy nem tudom elhinni a sztorit sem. Gondolom a kérdező megörült, hogy hoppá, alig látszik, itt egy potya jegy, nem jött be. Van ez így.
Kérdező (ma 16:23-as komment)
Az automatából vett vonaljegyek hőpapirok, amelyek olvashatósági ideje valóban korlátozott, de itt évekről van szó. A jegykezelő készülék bélyegzőjének fognia kell.
Az, hogy halvány volt a bélyegző annak inkább az az oka, hogy a jegykezelő készülék már rég volt újratöltve. Azonban nincs is ilyen előírás, hogy milyen színűnek, meg mennyire erősnek kell lennie a dátumbélyegzőnek, tehát erre hiába hivatkozol. Ha az ellenőr látta, hogy 2x van lepecsételve, akkor valószínű látszódott.
Annyit tehetsz, tényleg jótanácsként írom, hogy legközelebb közvetlenül jegykezelés után ellenőrizd a menetjegyed hogy látszik-e rajta, olvasható-e, és nem egy korábban már kezelt jegyet kezeltél-e ismét. És máris megelőzhető a probléma.
Amúgy léteznek olyan jegykezelők, amik nem fogadják el a korábban kezelt jegyet, úgy tudom ami a metró bejáratánál van a mozgólépcsőnél az olyan fajta ami a jegy sarkából kivág egy darabot és ha egy korábban használtat - amiből már kivágott - teszel bele akkor nem kezeli még 1x
Meg vannak városok (pl. Eger) ahol hosszában elvágja a jegyet és csak az egyik felét adja vissza.
30-as voltam.
"Nem másik járatra száltam át amúgy, hanem ugyanarra, csak előtte a pótlón is "lyukasztottam", azért akartam másik jegyet is lyukaszani külön, mert attól féltem, hogy más számok vannak beállítva (ami valószínüleg igaz is) és megbüntetnek."
Ebben az esetben egyébként - ha a pótlón és a rendes járművön is utaztál útmegszakítás nélkül(!) - ugyanazt a jegyet kell èrvényesíteni, csak éppen a másik felén, ahol alapból nem kéne, ezzel egyértelműsitve a két bélyegzőből, hogy nem volt extra átszállás, kihagyott idő, egyéb gikszer. Tehát egy jegy két végén lesz két bélyegző. Ezt írják is, ahol hosszabb távon van pótló, pl metrónál
Esetben sehogy sem jó, mert az egymásra ütött bélyegzőből ez nem látszik. De egy próbàt megér, hogy díjfizetés előtt tégy panaszt, hátha... csak ne azt magyarázd, hogy te azt hitted új jegy, azt senki nem fogja elhinni, hanem hogy nem a másik végén hanem ugyanúgy dugtad be véletlenül. Jegy nélkül kicsi az esély, de egy próbát megér.
Plusz tanács a jövőre nézve: ha kettőnél többször szállsz át, akkor vegyél napijegyet.
Remélhetőleg most ezzel úgy megutáltad a BKV-t, hogy soha többé nem fogod használni a szolgáltatásukat.
Én legalábbis nem megyek vissza olyan étterembe, ahol szar a kiszolgálás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!