Szerintetek jogos az ilyen fajta BKV büntetés?
Volt nálam több jegy, több járművön utaztam.
Mindenhol "lyukasztottam", mint kiderült pecsételtem... Természetesen pont azon a járművön, ahol jött ellenőr egy már lepecsételtet pecsételtem újra (mert nagyon halvány volt, nem láttam).
Én önként előre mentem az ellenőr fele amikor megláttam, hogy jön, mivel abban a tudatban voltam hogy jó a jegyem. Viszont amikor kiderült, hogy 2* lett pecsételve, akkor nem engette, hogy egy másik jó jegyet használjak, hanem megbüntetett.
Miért ilyen magas a pótdíj amúgy? Majdnem az eredeti ár 30*-osa, helyben fizetek, 8,000 ft.
De kártyát természetesen nem fogadnak el, így 13,000.
Ez tényleg az én felelőségem, hogy egy ilyen halvány, kopott jel kerül a kezelt jegyre?
Ja, és utólag vettem észre, hogy a "rossz" jegyet eltette.
Pedig lehet, ha bemutatom valahol, akkor belátják, hogy az eredeti pecsét (ami kb. 15 perces amúgy) alig látható és nem kell fizetnem...
Engem a rendszer jobban zavar, mint hogy megloptak 16,350 forinttal... Ez egy nagyon rossz rendszer.
És ezzel foglalják a közterületet.
Amúgy külön vicc, hogy olyan járműn büntetett meg, ami átszálásos volt, karbantartás miatt.
Kiváncsi vagyok, hogyha jól csinálom és az előbbi (pót busz) járműről hozom csak a pecsételt jegyet, ami halvány is (és ugye gondolom más a száma mint utána a villamoson), akkor megbüntetnek e. De a tippem az, hogy naná.
"Van ilyen szabály? Légyszí linkeld!"
Van olyan szabály, hogy a már használt jegyet lehet még egyszer érvényesíteni utazáshoz?
"Mondhatsz akármit, sajnos neki kötelessége ilyenkor büntetni."
Elég baj az.
Ez olyan mintha nem vennének vissza egy hibás terméket, csak sokkal extrémebb.
"Van olyan szabály, hogy a már használt jegyet lehet még egyszer érvényesíteni utazáshoz?"
Te tényleg ennyire korlátolt vagy?
Szerinted viccből keletkezik rajta lyuk/pecsét használat után normális esetben? Ha nem keletkezik rajta laikus szemmel látható elváltozás akkor az a jegy A. nem használt, B. Hibás, megkárosított tulajdon.
Nem másik járatra száltam át amúgy, hanem ugyanarra, csak előtte a pótlón is "lyukasztottam", azért akartam másik jegyet is lyukaszani külön, mert attól féltem, hogy más számok vannak beállítva (ami valószínüleg igaz is) és megbüntetnek.
Az önhibámon kívül lyukasztottam ugyanazt a jegyet, mert NEM LEHETETT látni a pecsétet. Az ellenőr látta, mert kereste, de akkor most diszkriminálják a szemüvegeseket, vagy mi?
Komolyan fel nem tudom, fogni, hogy hogyan lehet azt a tényt védeni, hogy egy láthatatlan pecsét alapján büntettek meg.
Ez egy minimum, hogy legyen látható, ugyanis nem ingyen van, fizetek érte!!!
Igazából két oldalú a dolog:
- alapvetően jogosan büntetett meg, hiszen többször használtál egy vonaljegyet, ami ellentétes az utazási feltételekkel
- másik oldalról nézve viszont ha látta rajtad, hogy nem volt szándékos, lehetett volna benne annyi, hogy annyit mond hogy legközelebb figyelj, noha valószínű ha már elkaptak, meg kellett büntetniük...
Aki pedig azt írta, hogy a kérdező minek őrizgeti a már használt jegyeket, annak üzenem, hogy:
- én sem dobálom ki, mert gyűjtöm
- előfordulhat, hogy valakinek munkábajárási ktg-ként elszámolják (ahogy általában a bérletet is)
Szóval lehet több oka is.
#29 azért írjuk, hogy jogos volt a büntetés, mert tényleg az volt. Benne van az utazási feltételekben, hogy pótdíjazásra kerül, aki érvénytelen jeggyel utazik. A jegye pedig azért volt érvénytelen, mert másik járaton volt kezelve, a nem felhasznált pedig nem volt "érvényesítve".
Egyébként második mondatban odaírtam, hogy miként lehetett volna elnézni, ahogy azt is, hogy nem biztos, hogy van lehetősége mérlegelni ha észleli a szabálytalan utazást, bármennyire jófej is.
27,28 voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!