Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Szerintetek jogos az ilyen...

Szerintetek jogos az ilyen fajta BKV büntetés?

Figyelt kérdés

Volt nálam több jegy, több járművön utaztam.

Mindenhol "lyukasztottam", mint kiderült pecsételtem... Természetesen pont azon a járművön, ahol jött ellenőr egy már lepecsételtet pecsételtem újra (mert nagyon halvány volt, nem láttam).

Én önként előre mentem az ellenőr fele amikor megláttam, hogy jön, mivel abban a tudatban voltam hogy jó a jegyem. Viszont amikor kiderült, hogy 2* lett pecsételve, akkor nem engette, hogy egy másik jó jegyet használjak, hanem megbüntetett.

Miért ilyen magas a pótdíj amúgy? Majdnem az eredeti ár 30*-osa, helyben fizetek, 8,000 ft.

De kártyát természetesen nem fogadnak el, így 13,000.

Ez tényleg az én felelőségem, hogy egy ilyen halvány, kopott jel kerül a kezelt jegyre?

Ja, és utólag vettem észre, hogy a "rossz" jegyet eltette.

Pedig lehet, ha bemutatom valahol, akkor belátják, hogy az eredeti pecsét (ami kb. 15 perces amúgy) alig látható és nem kell fizetnem...

2019. jún. 27. 14:21
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
81%

Jogosan büntetett meg. Nem volt érvényes jegyed. A már elhasznált jegy újrapecsételése nyilvánvalóan nem érvényes.

A te felelősséged, hogy erre figyelj, és ne régi jegyet használj újra.

Természetesen nem kell szemetelned. Én az egyik zsebembe gyűjtöm napközben a bolti blokkokat, hasonló cédulákat, és otthon kidobom a szemetesbe.

2019. jún. 27. 15:05
 12/39 A kérdező kommentje:

"Nem volt érvényesített jegyed az i

útra, ezért jogosan büntettek meg."

Jah, értem... Más sehogy sem számíthat.

Ennyi erővel ki is veheti a kezedből és szét is tépheti, akkor is jogosan büntet. Hát persze.

2019. jún. 27. 15:11
 13/39 A kérdező kommentje:

Amúgy egy ektronikus névreszóló rendszer kéne, ahol a nevemhez íródik minden általam regisztrált jegy...

Ha mondjuk 6 hónapig nem büntettek meg, és az elmúlt órában regisztráltam 4 jegyet is, akkor ne büntethessenek meg 16,000 forintra (mert amúgy ennyi, most nézem).

2019. jún. 27. 15:14
 14/39 anonim ***** válasza:
96%
Ennyire azért nem nehéz felfogni. Egy már használt jegyet érvényesítettél újra, tehát nem volt érvényes jegyed az adott utazásra. Ez pontosan ennyire egyszerű, az pedig (ahogy te is írtad) a te magánügyed, hogy mit kezdesz a/használt jegyekkel.
2019. jún. 27. 15:15
 15/39 A kérdező kommentje:

"

Jogosan büntetett meg. Nem volt érvényes jegyed. A már elhasznált jegy újrapecsételése nyilvánvalóan nem érvényes.

A te felelősséged, hogy erre figyelj, és ne régi jegyet használj újra."

Van ilyen szabály? Légyszí linkeld!

Ha tényleg van, akkor ezek nem komplettek.

2019. jún. 27. 15:15
 16/39 anonim ***** válasza:
97%

"De az miért nem egy létező dolog, hogy az előző jármű jegykezelő alkalmatossága nem működött megfelelően,"

De az ellenőr látta, hogy 2x pecsételt a jegy.

Akkor te miért nem?

Ha te ezzel védekezel, akkor sokan mondhatják ezt. Van náluk pár használt jegy, meg egy új, és így utaznak jó sokat. Aztán ha 100. alkalommal ellenőrbe futnak, akkor lobogtatják az új jegyet. De addig is 99x utaztak ingyen...

SZóval ezért nincs tolerancia, mert túl sokan játsszák ki a rendszert.

2019. jún. 27. 15:16
 17/39 anonim ***** válasza:
97%
Lehet, hogy te most ezen nagyon fel vagy háborodva, mert véletlenül fordult veled elő, de hidd el, hogy az ellenőrt viszont naponta több százan próbálják ezzel a módszerrel átverni. Mondhatsz akármit, sajnos neki kötelessége ilyenkor büntetni.
2019. jún. 27. 15:20
 18/39 anonim ***** válasza:
95%
#8 "nem akartam szemetelni". Ki mondta, hogy a földre dobd?
2019. jún. 27. 15:22
 19/39 A kérdező kommentje:

Ez nem mentség arra, hogy nem látszik a pecsét.

Az ellenőrnek feladata felismerni, és napi 5,000 darabot lát... De én nem, ezért nem is kötelességem az ilyen hibát észrevenni.

Az megvan, hogy ezt a "szakmát" valahol úgy hívják, hogy "jegyvizsgáló"?

A csalókat ki lehetne nagyon sok modern rendszerrel védeni, csak abból nem nyerészkednének.

2019. jún. 27. 15:22
 20/39 anonim ***** válasza:
83%
Igazából lehet tovább puffogni, meg vergődni de minden le lett írva.
2019. jún. 27. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!