Hol lehet megnézni azoknak a vonatoknak a menetrendjét, amelyeket a metrópótlás alatt bkv bérlettel lehet használni?
Azt írják, hogy "A közösségi közlekedést használó, Budapest-bérlettel rendelkezők a Ferihegy vasútállomás és Nyugati pályaudvar közötti szakaszon az InterCity és gyorsvonatokat az egyébként szükséges felár megfizetése nélkül vehetik igénybe.".
Én nem szoktam vonattal járni, ezért azokat kérdezném, aki járatosak ebben, hogy az IC és P jelű sorokat kell nézni a menetrendben? Az IC egyértelműnek tűnik, de a nem IC gyorsvonatot a P jelzi? (pótjegy)
A Budapest-bérlet a vasútvonalak fővárosi szakaszán eddig is érvényes volt, tehát személyvonatokon eddig is minden további nélkül lehetett bérletesként utazni. Ezután is lehet. Ezt most kiterjesztették a gyorsvonatokra és az IC-kre is, tehát azokhoz nem kell pót- és helyjegyet váltani.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy személy, gyors, sebes, IC vonatra is felülhetsz, nem kell semmilyen jegyet venni, ha van hozzá BP-bérleted. Minden vonat jó lesz.
Köszi. Igazából az merült fel bennem, hogy akkor érdemes-e külön a gyorsvonatok menetrendjét figyelni, és azokkal menni, de úgy látszik, városon belül nincs különbség.
Viszont így akkor legalább nem kell sokat várni, hogy bármelyik vonatra jó a bérlet.
Az az érdekes, hogy ahogy néztem, a metró eddigi ideje 19-20 perc volt a Kökiből a Nyugatiba.
A vonatra viszont 16-17 percet mondanak, ezért úgy tűnik, hogy eddig is érdemesebb lett volna a vonatot használni, ha a Nyugatiba megy valaki, különösen, ha még hozzávesszük a metróból a felszínre feljutás idejét is. (Persze a metró gyakrabban jár, ennyi előnye van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!