Így el tudna kapni az ellenőr?
Velem már volt olyan, hogy pont ott akartam leszállni, ahol az ellenőr is felszállt. Ez nem is történt másként, elég forgalmas volt az a buszmegálló egyébként is, és vagy 15-en le is szálltunk ott. A busz az megy tovább ahogy felszáll az ellenőr és nem áll egyhelyben a busz. Következő megállóig intézi meg a dolgait. Rád meg nem csukhatja az ajtót ha amúgyis ott szállnál le. Vagy nem tarthat ott amíg le nem ellenőrzik a jegyed..
Bár azt hiszem egyszer jártam úgy, hogy az első ülésen ültem és az első ajtón akartam felszállni, az ellenőr pedig pont előttem állt. A kezemben volt a jegy így, gyors ránézett és mentem is lefele.
Szóval ha szeretsz is kockáztatni, a hátsó ajtón szállj le, ne állj az ellenőr útjába:D
(De egyébként kinézem egy-két buszsofőrből, hogy addig nem nyit ajtót míg rá nem néz a jegyedre)
Ha pont az első ajtóban vagytok, akkor úgysem férsz ki, ő meg tartja a markát a jegyért mint koldus az apróért.
Velem is ez volt, de volt jegyem.
Általában az első ajtón száll fel az ellenőr és azzal kezdi aki a legközelebb van hozzá. Vagyis az első ülésben ülők, kivéve ha épp ott állsz előtte a lépcsőn.
Tanulság? A hátsó ajtón szállsz le és kutya sem szól, mert általában olyankor azt is kinyitják a leszállóknak, ha van ellenőr akkor is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!