Ha holnaptól van érvényes bkv bérletem, akkor ma megbüntethet az ellenőr?
Természetesen megbüntethet. Ha nem akarsz izgulni, akkor vegyél egy napijegyet mára.
Vagy ha csak keveset utazol, akkor annyi jegyet, amennyi kell.
Büntetni természetesen büntethet. Az a tapasztalatom, hogy ha nem kekeckednek vele, akkor nem akarnak mindenáron büntetni. Ha látják az előző szelvényt, s az újat is, előfordulhat, hogy csak szól.
A metró bejáratánál általában nem ellenőrök vannak, de mindegy, hogy mi.
Annyira nem figyelnek, hogy nem is olyan régen bő három héten át mutattam az előző havit. Akkor lepődtem csak meg, amikor a villamoson szóltak, hogy amit mutatok, rég lejárt. Az érvényes ott lapult a pénztárcámban, csak elfelejtettem kicserélni a tokban.
Nos megtudtam hazafelé a központi irodából, hogy ha előre szól egy nappal, akkor 500ft visszajár, viszont ha tegnap már lejárt, akkor 500ftot levon és további 500-at minden nap, így jön ki a 9500 egy hónapra.
Szomorúan konstatáltam, hogy az előző hozzászóló provokált.
Természetesen bejelentettem a fővárosi jegyvizsgáló bizottságnál és megvizsgálják a jegyét majd és felnyomják neki oda, ahol már nem kellemes egy hétfő délután, hogy ne induljon jól a napja, mivel lesőtétezett, így az ő jegye is sötét helyen lesz! Pont
Tehát szerinted nekem délután indul a napom? Tévedés, ráadásul nem hogy nem a fővárosban, de még csak nem is Magyarisztánban lakom. ;)
Ettől még a tények nem változnak: ha hozzád képest minden világosabb, akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!